FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski dužnosnici izrazili solidarnost s Berlusconijem

RIM, 1. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednik talijanske republike CarloAzeglio Ciampi, predsjednik Senata Marcello Pera, predsjednikZastupničkog doma Pierferdinando Casini i drugi izrazili susolidarnost premijeru Silviju Berlusconiju, kojega je u petak uvečerna Trgu Navona u Rimu napao jedan mladić iz Modene.

Roberto Dal Bosco, 28-godišnji mladić iz Mantove, po zanimanju zidar, bacio je na Berlusconija stalak za fotoaparat i lakše ga ozlijedio iza desnog uha i vrata. Dal Bosco je pritvoren u policijsku postaju i izjavio da je instiktivno reagirao vidjevši premijera. "To sam učinio jer ga mrzim", objasnio je Dal Bosco razlog svoga napada na Berlusconija. Bio je to potez bez predumišljaja i Dal Bosco će, najvjerojatnije, biti optužen za zadavanje tjelesnih ozljeda, premda bi mogao biti osuđen i po članku 338 kaznenog zakona za napad ili prijetnje političkom, upravnom ili sudskom tijelu zemlje.

Glasnogovornik vlade, Paolo Bonaiuti, kazao je da Berlusconi, koji se otišao prošetati Trgom Navona kada je napadnut, "jako žalostan" zbog takva napada. Berlusconi ima mali hematom, osjeća bolove, ali je silvestarsku noć proveo u svome stanu u Rimu, pokraj Trga Navone.

Sve stranke vladine većine izrazile su solidarnost s Berlusconijem, a ministar vanjskih poslova i čelnik Nacionalnog saveza Gianfranco Fini govori o "ludom činu" kojega je premijer bio žrtvom. Pokret Naprijed Italijo govori, pak, kako je taj napad rezultat "mržnje koju širi oporbeni lijevi centar".

Čelnik oporbenog lijevog centra i bivši predsjednik Europske komisije, Romano Prodi telefonirao je Berlusconiju i "osudio težak necivilizacijski čin", poželjevši premijeru brzo ozdravljenje. Napad na Berlusconija osudili su i čelnici stranaka lijevog centra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙