FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI gluhih: Rukometaši startaju s Amerikancima

MELBOURNE, 1. siječnja 2005. (Hina) - Hrvatska olimpijskareprezentacija gluhih sretno je doputovala u Melbourne u kojem će seod 5. do 16. siječnja muška rukmetna reprezentacija, dva strijelca ijedan hrvač boriti za odličja na 20. olimpijskim igrama gluhih(Deaflympics).

Nakon skoro 30 sati leta iz Zagreba preko Frankfurta i Kuala Lumpura, u Melbourneu je gluhe olimpijce dočekala temperatura od 35 stupnjeva, ali i predstavnici hrvatske zajednice u Australiji. Novinar Mate Bašić odmah je po dolasku napravio razgovore vodstvom i članovima reprezentacije za Hrvatski vjesnik, kao i audio-prilog za nacionalni radio SBS.

Zahvaljujući susretljivosti predsjednika ogranka HDZ-a za Sunshine Petru Geli, u tom su melburnškom pregrađu 32 hrvatska olimpijca kao posebni gosti nazočila dočeku Nove godine u dvorani Hrvatskog katoličkog centra u kojoj se okupilo oko dvije tisuće Hrvata svih generacija. Olimpijce su pritom pozdravili i generalna konzulica RH za države Victoria, Južna Australija i Tasmaniju Ana Modun i prvi konzul Ivo Vasilj, koji su se posebno zanimali za položaj gluhih sportaša u hrvatskome sportu, te značenje Deaflympicsa, na kojem će u Melbourneu i obližnjem Ballaratu nastupiti u 15 sportova više od 3500 sportaša iz 94 zemlje.

Službeno otvaranje Igara je 5. siječnja, a prve nastupe, dva dana kasnije, imat će hrvač u grčko-rimskom stilu Anto Zečević, te rukometaši, koji brane zlato sa prošlih Igara u Rimu.

"Ne bojimo se nikoga, jer igramo najljepši i najbolji rukomet na svijetu, a najveći suparnici bit će nam Nijemci i Danci. S Amerikancima doista ne bi trebali imati nikakvih problema", kazao je trener i izbornik Vojislav Bjegović, koji je igrače nakon napornog leta poveo na "novogodišnje trčanje" po obližnjem parku kako bi se mišići opustili od "jet-legga". Rukometaši su u zrakoplovnoj luci ostali bez domaćeg "pripravka" za ozljede uganuća, iščašenja. U torbi fizioterapeuta Marinka Smolčića maleni je psić australskih imigracijskih vlasti nepogrešivo namirisao nešto što je australskim, doista strogim zakonima, zabranjeno unositi u zemlju. Nisu u pitanju bili medicinski preparati, već hrana poput sira ili banana, koja je odstranjena iz torbi naših olimpijaca i bačena u smeće.

Prvi dvoboj rukometaši igraju s Amerikancima 7. siječnja u Sports and Aquatic Centru (MSAC), koji se nalazi odmah pokraj središnjeg terena za teniski Australian opena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙