FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: 32 hrvatska olimpijca na OI gluhih u Melbourneu

ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska olimpijska reprezentacijagluhih otputovat će 29. prosinca u Melbourne gdje će do 17. siječnja2005. sudjelovati na 20. Olimpijskim igrama gluhih (Deaflympics).
ZAGREB, 28. prosinca 2004. (Hina) - Hrvatska olimpijska reprezentacija gluhih otputovat će 29. prosinca u Melbourne gdje će do 17. siječnja 2005. sudjelovati na 20. Olimpijskim igrama gluhih (Deaflympics).

Deaflympics je nakon Olimpijskim i Paraolimpijskih igara u Atene treće veliko multisportsko natjecanje pod okriljem Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) na kojim će nastupiti više od 3500 sportaša iz 94 zemlje svijeta.

U Melbourne putuje 32-člana reprezentacija gluhih, koja će nastupiti u tri sporta - rukometu, streljaštvu i hrvanju grčko-rimskim stilom. Rukometaši brane zlatno odličje sa prošlih Igara 2001. u Rimu, a od 1993. rukometna reprezentacija gluhih ima po jedno zlato, srebro i broncu sa OI gluhih, te naslov europskih prvaka iz 2001. iz rumunjske Oradee. Reprezentacija je dvostruki osvajač državne nagrade Franjo Bučar (2001, 2002) kao najuspješnija sportska momčad u Hrvatskoj, a prema riječima predsjednika Hrvatskog športskog saveza gluhih (HŠSG) Marija Lušića u Australiju putuju kao favoriti za jedno od odličja, iako je reprezentacija od Igara u Rimu bitno pomlađena, a konkurencija iznimno jaka.

Prvu utakmicu na turniru rukometaši će odigrati 7. siječnja protiv reprezentacije SiCG-a, a potom slijede ogledi sa Brazilom (8. siječnja), Danskom (9. siječnja), Tajvanom (10. siječnja), Njemačkom (13. siječnja) i SAD-om (14. siječnja).

U hrvanju će Hrvatsku predstavljati Anto Zečević u kategoriji do 66 kilograma, koji će uvodne borbe imati 7. siječnja. Završna natjecanja u ovoj kategoriji, u kojoj je Zečević lani na Europskom prvenstvu gluhih osvojio četvrto mjesto, na rasporedu su 9. siječnja. U Melbourne putuju i strijelci Zvonimir Vitić i Milan Lugarić, koji će u zračnom pištolju nastupiti u disciplinama 10 i 50 metara, te brzoj paljbi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙