FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 24. prosinca 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader ocijenio je danas da je ova godina bila uspješna, da je Hrvatska u ovoj godini postigla punu afirmaciju na vanjskopolitičkom planu. Na vanjskopolitičkom planu uspjeli smo ostvariti veliki uspjeh u tri koraka - u travnju avis, u lipnju status kandidata, u prosincu datum početka pregovora s EU bez dodatnih uvjeta, istaknuo je Sanader na božićno-novogodišnjem domjenku za novinare. Premijer naglašava da će vanjskopolitički uspjeh, te posebno proces pregovaranja s EU imati značajan utjecaja i na unutarnjem planu. Uz vanjskopolitičke uspjehe, premijer je istaknuo i dobro makroekonomske rezultate, te naglasio značaj medija u demokraciji.

RIJEKA - Glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš izvijestila je da je Centar za kriminalistička vještačenja "Ivana Vučetića" u Zagrebu utvrdio da je u tkivu uginulih bjeloglavih supova s Raba prisutan otrovni kemijski spoj karbofuran koji se nalazi u pesticidima dostupnim u slobodnoj prodaji. Policija je državnom odvjetništvu dostavila kaznenu prijavu protiv nepoznata počinitelja zbog sumnje da je počinio teško kažnjivo djelo onečišćenja okoliša. Policija i državno odvjetništvo nastojat će razotkriti to, kako je rekla glasnogovornica Kulaš, do sada najteže kažnjivo djelo takve vrste. Od trovanja na rtu Sorinju na otoku Rabu uginulo je 17 supova.

UDBINA - U središtu Udbine danas je postavljeno i okićeno božićno drvce, čije je postavljanje prije nekoliko dana zabranilo čelništvo općine. Danas su, prema dogovoru lokalnoga župnika fra Nediljka Knezovića i općinskog načelnika Stanka Momčilovića iz Srpske narodne stranke, radnici Komunalnog poduzeća postavili i prigodnu božićnu rasvjetu po obližnjim ulicama.

ZAGREB - Dopredsjednica Vlade Jadranka Kosor primila je danas u Zagrebu hrvatsku reprezentaciju gluhih koja će od 30. prosinca do 17. siječnja nastupiti na Olimpijskim igrama gluhih u Melbourneu. "Vrlo dobro sam upoznata sa problemima gluhih, koji svakako nisu mali, te ću u svoje ime i uime Vlade učiniti sve da se popravi stanje svih osoba sa invaliditetom", kazala je Kosor.

ZAGREB - Predsjednički kandidat i aktualni predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas kako se ne namjerava ispričati HDZ-ovoj kandidatkinji Jadranki Kosor zbog, kako ona tvrdi, seksističkih izjava o njoj. "Ne znam zašto bi se trebao ispričati jer sam pročitao da je Jadranka Kosor, što nije bilo demantirano, ponosna da je zovu Majka Tereza i Suzana", rekao je Mesić. Ponovio je da predizbornih "jumbo" plakata s likom Jadranke Kosor ima "sigurno dvadeset puta" više nego njegovih, da se stalno pojavljuje na televiziji i radiju, te da mu je stoga čudno da je HDZ kao ukupni trošak dosadašnjeg tijeka kampanje prijavio tek oko tri milijuna kuna.

VARAŽDIN - Predsjednički kandidat Slaven Letica danas je u Varaždinu ocijenio da je izjava Stipe Mesića kako su novinara Domagoja Margetića oteli homoseksualaci govor mržnje prema homoseksualacima i da bi u svakoj drugoj demokratskoj zemlji nakon te izjave morao izići iz kampanje. Letica je rekao da je tijekom kampanje razgovarao s tisućama ljudi, a opći je dojam da su zanimanje, potrebe i nade tih ljudi malo ili nimalo povezane s preokupacijama političara. Oni razgovaraju o ideološkim temama, poput Europske unije, Haaškog tribunala, a to su pojmovi koje običan svijet ne zanima, kazao je Letica, dodajući da ljude zanima kako preživjeti i naći posao.

ZAGREB - Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Mladen Kešer Keš danas je posjetio i darivao djecu u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. "Poklonimo djeci svoje srce jer sve ostaje na djeci, na mladima, na nama koji moramo upravljati ovom državom", rekao je Kešer, jer će tada djeci biti puno bolje kako bi i ona u budućnosti mogla upravljati zemljom. Rekao je da je u Kliniku za dječje bolesti došao kako bi djeci koja ostaju u bolnici učinio ugodan Božić, da bi se osjećala kao u svom domu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙