FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rogge: Učinjen je naprdak u borbi protiv dopinga

PARIZ, 20. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnogolimpijskog odbora Jacques Rogge u intervjuu za francuski sportskidnevnik "L'Equipe" istaknuo je kako je ove godine učinjen značajannapredak u borbi protiv dopinga.
PARIZ, 20. prosinca 2004. (Hina/Reuters) - Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Jacques Rogge u intervjuu za francuski sportski dnevnik "L'Equipe" istaknuo je kako je ove godine učinjen značajan napredak u borbi protiv dopinga.

"Usuđujem se reći da je ovo bila izuzetno pozitivna godina kad je u pitanju borba protiv dopinga. Napravljeni su značajni pomaci u tehnologiji testiranja. Više nije problem otkriti one koji su uzimali krvni doping (EPO), uvedeno je testiranje krvi... Sve u svemu, stalno napredujemo", izjavio je Rogge.

Čelnik MOO-a zadovoljan je i time što je porastao utjecaj Svjetske antidopinške agencije (WADA), te što su Amerikanci zaoštrili borbu protiv dopinga.

"Amerikanci su promijenili svoj pristup i takav potez počeo je davati rezultate. Pozdravljam istragu u vezi BALCO laboratorija, a osmogodišnja suspenzija koja je izrečena atletičarki Michelle Collins dokazuje da su Amerikanci napokon počeli djelovati u željenom pravcu", dodao je Rogge.

Što se tiče afere koju su zbog izbjegavanja doping kontrole izazvali grčki sprinteri Katerina Thanou i Costas Kenteris, Rogge je kazao: "Dokazali smo da nećemo zažmiriti ni kada je riječ o sportašima zemlje domaćina Olimpijskih igara. Lovimo prevarante bez obzira na političke posljedice".

Osvrnuo se i na slučaj američkog biciklista Tylera Hamiltona, koji je na OI u Ateni osvojio zlatnu medalju u utrci na kronometar. Hamilton je bio pozitivan na doping testu, ali su službenici u laboratoriju nehotice oštetili njegov uzorak na kojem je trebala biti provedena tzv. B kontrola, pa se je Amerikanac izvukao.

"Glupost djelatnika u laboratoriju onemogućila nas je da kaznimo Hamiltona. No, bez obzira na to, mislim da ga nitko neće smatrati olimpijskim pobjednikom", napomenuo je Rogge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙