ZAGREB, 28. listopada (Hina) - Varaždinska tvornica Kalnik, iz +sastava prehrambenog koncerna Podravka, pri kraju je s +ovogodišnjom preradom povrća. Do kraja sezone bit će prerađeno 6,5 +tisuća tona povrća, tj. 25 posto više nego
prošle godine, +objavljeno je iz te tvrtke.
ZAGREB, 28. listopada (Hina) - Varaždinska tvornica Kalnik, iz
sastava prehrambenog koncerna Podravka, pri kraju je s
ovogodišnjom preradom povrća. Do kraja sezone bit će prerađeno 6,5
tisuća tona povrća, tj. 25 posto više nego prošle godine,
objavljeno je iz te tvrtke.#L#
Tijekom sezone prerađeno je 40 posto više krastavaca nego lani, a
sličan rezultat ostvaren je i kod paprike, kažu u Kalniku. Ipak,
plan prerade za ovu godinu nije ispunjen, najprije stoga što nije
bilo dovoljno sirovine na domaćem tržištu. Za dio proizvodnje bilo
je potrebno uvesti iz Mađarske približno 300 tona krastavaca i
paprike.
Proizvodnja ajvara povećana je 96 posto, prerada hrena 40 posto, a
solidni rezultati ostvareni su i kod prerade mahuna u odnosu na
lani.
U Kalniku je tijekom prvih devet mjeseci ove godine prodaja
prerađenog povrća povećana pet posto, a između 10 i 15 posto ukupne
proizvodnje plasirano je na inozemna tržišta.
Završetkom sezone prerade povrća u Kalniku se pripremaju za
proizvodnju novih proizvoda, koja bi trebala započeti krajem
godine.
(Hina) mku vel