LONDON, 9. listopada (Hina/AFP) - Britanci, inače na glasu po svojem nedostatku kulinarskih vještina, sve više počinju cijeniti kvalitetnu hranu, jednako kao i Francuzi i Španjolci, izjavio je britanski državni tajnik za poljodjelsku
i prehrambenu industriju Lord Donoughue.
LONDON, 9. listopada (Hina/AFP) - Britanci, inače na glasu po
svojem nedostatku kulinarskih vještina, sve više počinju cijeniti
kvalitetnu hranu, jednako kao i Francuzi i Španjolci, izjavio je
britanski državni tajnik za poljodjelsku i prehrambenu industriju
Lord Donoughue. #L#
"Mislim da ljudi počinju priznavati vrijednosti proizvoda nekog
određenog kraja koji u sebi nose njegovu povijest i tradiciju",
izjavio je Donoughue na Međunarodnom festivalu hrane i kvalitetnih
vina u Londonu.
Lord Donoughue je naglasio da se sada prvi put na tom međunarodnom
festivalu nalazi i britanski paviljon u kojemu dvadesetak
proizvođača izlaže sireve, likere, tradicionalno spremljeni kruh,
vina i engleski sladoled.
Britanski potrošači posljednjih su godina često bili žrtve loše
hrane, kao što je to bilo s bolešću "ludih krava" i teškim
trovanjima hranom. Godine 1997. trovanja hranom dosegla su
rekordni broj od milijun prijavljenih slučajeva, a zbog njih je
umrlo 200 osoba.
(Hina) rug bnš
090347 MET oct 98