FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"KROKODILOVINA" NA ZADARSKI NAČIN

ZAGREB, 30. lipnja (Hina) - Je li krokodil samo veliki gušter ili sirovina za torbice i cipele ili, pak, ukusno meso? Čini se da ovaj stanovnik egzotičnih krajeva bolje izgleda na pladnju nego u prirodi, jer je njegovo meso - "krokodilovina", vrlo ukusno, tvrdi zadarski Narodni list.
ZAGREB, 30. lipnja (Hina) - Je li krokodil samo veliki gušter ili sirovina za torbice i cipele ili, pak, ukusno meso? Čini se da ovaj stanovnik egzotičnih krajeva bolje izgleda na pladnju nego u prirodi, jer je njegovo meso - "krokodilovina", vrlo ukusno, tvrdi zadarski Narodni list.#L# Za one koji pate od viška kalorija treba spomenuti da meso krokodila sadrži vrlo mali postotak masnoće - od 0.4 do 29 posto, a okusa je sličnog puretini, bez kostiju i žilica. Izazov pripremanja krokodlskog mesa prihvatili su i učenici Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra, koji su na ovogodišnjem natjecanju ugostiteljskih škola pred stručni sud izašli s jelom od krokodila. Dvoje učenika i profesorica smislili su sastav i naziv, te je tako nastao file od krokodilskog mesa u umaku od ružmarina i šampinjona. Žiri je bio iznenađen ponudom no unatoč tome dodijelio im je tek treću nagradu. Ukoliko mislite da vaš budžet to dopušta, možete si priuštiti razbijanje monotonije svakodnevnog kućnog jelovnika pripremanjem jela od krokodilskog mesa. Naravno za to će te morati izdvojiti oko 280 kuna, koliko stoji kilogram "krokodilovine". (Hina) am ld

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙