ZAGREB, 30. lipnja (Hina) - Je li krokodil samo veliki gušter ili sirovina za torbice i cipele ili, pak, ukusno meso? Čini se da ovaj stanovnik egzotičnih krajeva bolje izgleda na pladnju nego u prirodi, jer je njegovo meso -
"krokodilovina", vrlo ukusno, tvrdi zadarski Narodni list.
ZAGREB, 30. lipnja (Hina) - Je li krokodil samo veliki gušter ili
sirovina za torbice i cipele ili, pak, ukusno meso? Čini se da ovaj
stanovnik egzotičnih krajeva bolje izgleda na pladnju nego u
prirodi, jer je njegovo meso - "krokodilovina", vrlo ukusno, tvrdi
zadarski Narodni list.#L#
Za one koji pate od viška kalorija treba spomenuti da meso krokodila
sadrži vrlo mali postotak masnoće - od 0.4 do 29 posto, a okusa je
sličnog puretini, bez kostiju i žilica. Izazov pripremanja
krokodlskog mesa prihvatili su i učenici Hotelijersko-turističke i
ugostiteljske škole iz Zadra, koji su na ovogodišnjem natjecanju
ugostiteljskih škola pred stručni sud izašli s jelom od krokodila.
Dvoje učenika i profesorica smislili su sastav i naziv, te je tako
nastao file od krokodilskog mesa u umaku od ružmarina i šampinjona.
Žiri je bio iznenađen ponudom no unatoč tome dodijelio im je tek
treću nagradu. Ukoliko mislite da vaš budžet to dopušta, možete si
priuštiti razbijanje monotonije svakodnevnog kućnog jelovnika
pripremanjem jela od krokodilskog mesa. Naravno za to će te morati
izdvojiti oko 280 kuna, koliko stoji kilogram "krokodilovine".
(Hina) am ld