FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajani: Vrata EU otvorena

Autor: Dino Ramović

PODGORICA, 18. srpnja 2017. (Hina) - Predsjednik Europskog parlamenta (EP), Antonio Tajani izjavio je u utorak u Podgorici da nije definiran datum prijema Crne Gore u EU, no da su vrata Europske unije otvorena i da je želja svih da pregovori brzo teku.

„Sve ovisi od toga kako će se zatvarati pregovaračka poglavlja. Sud koji mi možemo donijeti je sigurno pozitivan, što se brže budu zatvarala poglavlja to će prije Crna Gora postati član EU“, kazao je Tajani novinarima nakon razgovora s Ivanom Brajovićem, predsjednikom crnogorskog parlamenta.

Prema riječima Tajanija, ne postoji neko unaprijed određeno vremensko ograničenje.
"Vrata su otvorena, ne želimo ostati na broju 27 nakon Brexita, tako da želim da pregovori brzo teku, ali to ne ovisi od mene, već od tekuće debate, od rješavanja postojećih problema", poručio je on.

Tajani je kazao da nema nikakvih unaprijed određenih negativnih stajališta.

„Nemam predrasuda, ali ne želimo zatvarati oči, želimo da kriteriji budu ispoštovani, a hoće li pregovarači ići brzo naprijed, nadamo se da će tako biti i svi bismo time bili zadovoljni“, kazao je on.

Tajani je rekao da EP odlično surađuje s Crnom Gorom.

„Prisustvo Crne Gore kao zemlje kandidata za članstvo za nas je veoma bitno, jer stabilnost Balkana je prioritet, a Crna Gora je zemlja koja ima odlične odnose sa svim ostalima u regiji“, rekao je on.

Tajani je kazao da je veoma važna gospodarska dimenzija za Crnu Goru, zemlju koja se razvija i raste. On je pozvao europske preduzetnike da nastave investirati u Crnu Goru i to u svim područjima.
Tajani je treći visoki dužnosnik EU koji je od početka godine posjetio Crnu Goru. Početkom ožujka u posjetu je boravila šefica diplomacije EU Federica Mogherini, a 9. lipnja i europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙