FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sljedeći tjedan u Europskoj uniji

Autor: Slavko Vukadin

BRUXELLES, 9. srpnja (Hina) - Sljedeći tjedan u Bruxellesu se sastaju ministri financija zemalja članica EU-a, a u Trstu se održava summit u okviru Berlinskog procesa, koji je osmišljen radi približavanja zemalja jugoistočne Europe Europskoj uniji.

  U utorak se u Bruxellesu održava redoviti sastanak ministara financija zemalja članica Europske unije, a dan prije sastaju se ministri financija iz 19 zemalja eurozone.
 Ministri će, između ostaloga, razgovarati o lošim i nenaplativim kreditima, jednoj od posljedica financijske krize koja još uvijek pogađa bankarski sektor. Očekuje se da će ministri usvojiti zaključke u kojima bi uspostavili program rada na rješavanju toga problema.
   U srijedu se u Trstu održava sastanak na vrhu u okviru Berlinskog procesa, na kojem sudjeluju zemlje članice EU-a Hrvatska, Slovenija, Austrija, Italija, Njemačka i Francuska te sve zemlje zapadnog Balkana koje imaju perspektivu članstva u EU-u.
 Sastankom u Berlinu u kolovozu 2014. godine pokrenut je tzv. Berlinski proces koji ima za cilj približavanje zemalja jugoistoka Europe Europskoj uniji kroz regionalnu suradnju na konkretnim projektima. Do sada su održana tri takva summita - 2014. u Berlinu, 2015. u Beču i 2016. u Parizu. U okviru toga proces predviđeno je održavanje pet takvih summita.
 Europski parlament sljedeći tjedan radi u odborima. To je zadnji radni tjedan Europskog parlamenta prije ljetne stanke.
 

(Hina) xsv ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙