FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel: Koalicija "Rijeka za sve" nudi stabilnost i kontinuitet

Autor: Dean Silić

RIJEKA, 4. svibnja 2017. (Hina) - Predsjednik riječkoga SDP-a i gradonačelnik Vojko Obersnel ocijenio je na konferenciji za novinare koalicije "Rijeka za sve" u vezi s događajima u Hrvatskome saboru kako se sve to događa zbog nedostatka stabilnosti i kontinuiteta, a to je upravo ono što ta koalicija nudi u Rijeci.

 "Nad glavom nam vise treći parlamentarni izbori u dvije godine i drugi put smo taoci HDZ-ove politike i jednog čovjeka. Prošli put je to bio Tomislav Karamarko, a sad je ministar Zdravko Marić", ocijenio je Obersnel, kandidat za još jedan gradonačelnički mandat, i dodao da je problem u strukturama koje ne mogu osigurati stabilnost i rješavanje stvarnih problema.

 Na konferenciji za novinare Obersnel i kandidat za njegova zamjenika Nikola Ivaniš (PGS) iznijeli su gospodarske rezultate u protekle četiri godine te su predstavili dio programa vezan uz gospodarstvo.

 Obersnel je rekao da su svi pokazatelji vezani uz gospodarstvo pozitivni, ističući pritom porast turističkog prometa i smanjenje nezaposlenosti. Po produktivnosti, ekonomičnosti i rentabilnosti poduzetnici u Rijeci su u samom vrhu uspješnosti poslovanja u Hrvatskoj, rekao je.

 Nikola Ivaniš najavio je da ta koalicija namjerava iz proračuna više izdvajati za poticajne mjere poduzetnicima po stopi od 25 posto na godinu. Subvencionirat će se kamate za poduzetničke kredite i smanjiti komunalni doprinos za investitore, najavio je Ivaniš. Također se rekao kako se na mjestu negdašnje tvornice Torpeda namjerava otvoriti tehnološko-edukacijski poduzetnički inkubator te pokrenuti nova poduzetnička zona "Bodulovo" u Rijeci.

  

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙