FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: sedmočlana koalicija podržava Ivu Žinića kao kandidata za župana

Autor: Zdravko Strižić

SISAK, 27. travnja 2017. (Hina) - Koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore u Sisačko-moslavačkoj županiji potpisale su u četvrtak stranke HDZ, HSLS, HKS, DSU, HSU, HSP AS i SBH, koje podržavaju kandidaturu aktualnog HDZ-ovog župana Ive Žinića za novi mandat.

"Dvije smo godine u ovom sastavu uspješno vodili Županiju, bez prijepora u Županijskoj skupštini. Učinili smo da ovo više nije 'županija slučaj', jer smo pokrenuli brojne razvojne projekte. Naša je županija lani prednjačila po privlačenju sredstava EU, nastavili smo zatečene projekte, te počeli nove. I u idućem mandatu nastavljamo, uz potporu države, projekt obrane od poplava i nastavak autoceste do Siska, a uskoro počinje projekt izgradnje središnjeg bolničkog paviljona i drugi", rekao je Ivo Žinić.

Najavio je početak predizborne kampanje nove koalicije za 8. svibnja iz njegovog rodnog Marinbroda na glinskom području.

Danas su predstavljeni i kandidati za zamjenika župana, diplomirani pravnik Ivan Celjak i docent Šumarskog fakulteta Roman Rosavec, obojca iz HDZ-a.  

Koalicijski sporazum su uz Ivu Žinića, predsjednika ŽO HDZ-a, potpisali županijski stranački čelnici, Dubravko Obadić za HSLS, Slavko Muža za Hrvatsku konzervativnu stranku (HKS), Milivoj Tičarić za Demokratsku stranku umirovljenika (DSU), Emil Franjević za Hrvatsku stranku umirovljenika (HSU), Tomislav Dujmenović za Hrvartsku stranku prava Ante Starčević (HSP AS) i Enis Dugonjić za Stranku Bošnjaka Hrvatske (SBH). 

(Hina) xssis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙