FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Željko Lenart kandidat HSS-a i HSP-a za sisačko-moslavačkog župana

Autor: Zdravko Strižić

SISAK, 28. travnja 2017. (Hina) - U petak u '5 do 12', kako je objašnjeno, zbog izvanrednog stanja u zemlji, počela je svečanost potpisivanja koalicijskog sporazuma između čelnika županijskih organizacija HSS-a i HSP-a za svibanjske lokalne izbore, čime se na izbornoj sceni Sisačko-moslavačke županije pojavila nova koalicija sa svojim izbornim kandidatima.

 Kao zajednički kandidat za župana predstavljen je saborski zastupnik Željko Lenart iz Kutine (HSS), inače predsjednik županijske Turističke zajednice.

 On je napomenuo kako u koaliciji sudjeluju dvije najstarije hrvatske političke stranke, iz kojih su ponikli velikani poput Ante Starčevića i braće Radić.

 "Hrvatska godinama tone i vrijeme je da da je vode časni, čestiti i stručni ljudi. Naše dvije stranke se nisu ogriješile o zakon, potvrđeno smo nacionalno osviješteni i izvan smo afera. Borit ćemo se za dostojanstvo hrvatskog seljaka i drugih građana te opstanak sela", rekao je Lenart.

 Kao kandidati za zamjenike župana predstavljeni su pukovnik HV-a Ivica Pandža-Orkan (HSP) i predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Mijo Latin (HSS).

 Istodobno je potpisan i koalicijski sporazum na razini grada Siska, u kojem se HSS-u i HSP-u priključio i Blok umirovljenici zajedno (BUZ). Kao zajednička kandidatkinja za gradonačelnicu predstavljena je Anita Sinjeri Ibrišević (HSS), aktualna sisačko-moslavačka dožupanica, koja je naglasila kako je Sisak imao sjajnu prošlost, pa zaslužuje i tavu budućnost.

 Kao kandidate za svoje zamjenike predstavila je Jasnu Kapelec i Davora Vujića.

(Hina) xzsis ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙