FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koalicija Hrasta, Obiteljske stranke, Zelene liste, HSP AS i SMSH za izbore u Splitu i županiji

Autor: Pejo Gašparević

SPLIT, 27. travnja 2017. (Hina) - Luka Roguljić kandidat je za splitsko-dalmatinskog župana, a Mihael Darko Burazin za splitskog gradonačelnika koalicije pet stranaka - Hrasta, Obiteljske stranke, Zelene liste, HSP AS i Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske (SMSH), čiji su predstavnici u četvrtak u Splitu potpisali koalicijski sporazum za izbore u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

  Roguljić je rekao da se protivi izgradnji regionalnog centra za gospodarenje otpadom u Lećevici jer bi procjeđivanjem vode s tog odlagališta kroz tlo bila zagađena izvorišta pitke vode.
 "Ako Lećevica postane regionalni centar za gospodarenje otpadom prijeti opasnost uništenja vodnog potencijala u splitsko -dalmatinskoj županiji," dodao je.

 Smatra kako bi alternativa Lećevici trebalo biti odlagalište Karepovac.
 "Sredstvima iz gradskog proračuna i fondova Europske unije treba djelomično sanirati Karepovac a onda na tom mjestu napraviti moderno odlagalište s reciklažnim dvorištem i sortirnicom," rekao je Roguljić, koji će također biti i nositelj liste novouspostavljene koalicije pet stranaka za Skupštinu splitsko-dalmatinske županije.
 Istaknuo je da je splitsko-dalmatinskoj županiji potreban novi prostorni plan.

Frljićeva predstava podsjeća na kurikularnu reformu kojom se htjelo Marulića maknuti iz školskih programa

 Osvrćući se na nedavno izvođenje predstave Olivera Frljića "Naše nasilje i vaše nasilje" na pozornici splitskog HNK u sklopu "Marulićevih dana," Roguljić je naglasio kako su izvedbom te predstave prekršene sve odredbe "Marulićevih dana."
 Izvođenje ove predstave u sklopu 'Marulićevih dana' podsjeća na kurikularnu reformu kojom se htjelo Marulića maknuti iz školskih programa, te na nedavnu tzv. Deklaraciju o 'zajedničkom' jeziku, rekao je Roguljić.
 Kandidat ove koalicije za splitskog gradonačelnika Mihael Darko Burazin izvijestio je da je danas podnio Županijskom odvjetništvu u Splitu kaznenu prijavu protiv  Frljića i intendanta splitskog HNK-a Gorana Golovke zbog izvođenja predstave "Naše nasilje i vaše nasilje na ovogodišnjim "Marulićevim danima."
 "Frljićevom predstavom vrijeđaju se vjerski i moralni osjećaji kršćana, muslimana i ostalih građana Republike Hrvatske i tu predstavu viši nikad i nigdje ne bi trebalo izvoditi u Hrvatskoj," kazao je Burazin.
 Koordinator Zelene liste u Splitsko-dalmatinskoj županiji Alen Ćurin rekao je kako tu listu čine bivši članovi HSS-a koji se ne slažu s politikom aktualnog predsjednika te stranke Kreše Beljaka.
 "Ova koalicija, o kojoj smo danas potpisali sporazum u Splitsko-dalmatinskoj županiji, okuplja stranke demokršćanskog usmjerenja koje njeguju nauk braće Radić i Ante Starčevića," istaknuo je Ćurin.
 

(Hina) pgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙