FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Vjetar kvari planove triatlonaca

Autor: dlug
BAKU, 11. lipnja 2015.(Hina) - Na Europskim igrama u Bakuu nastupit će i troje hrvatskih triatlonaca – Matija Lukina, Matija Krivec, te Sonja Škevin, koje čeka iznimna konkurencija na ovim prvim Igrama.

Lukina je član TK Rudolf Perešin iz Gornje Stubice, dok su Škevin i Krivec klupski kolege iz zagrebačkog Swibira.

Natjecanje u triatlonu održat će se na najpopularnijoj gradskoj plaži Bilgah smještenoj na obali Kaspijskog jezera, a na programu je olimpijski triatlon - 1,500 m plivanja, 40 km biciklizma, te 10 km trčanja. Kako pobjeda u muškoj i ženskoj konkurenciji vodi na OI u Rio de Janeiro, konkurencija je jaka.

"Staza je brza i dinamična što mi se sviđa," kazao je 28-godišnji Lukina, višestruki prvak Hrvatske. Lukina je prošle godine bio treći na Balkanskom prvenstvu, a ima i nekoliko nastupa u Top 20 na europskim kupovima.

Za subotu i nedjelju kada su na rasporedu ženska i muška utrka najavljen je snažan vjetar koji je prije nekoliko dana srušio platformu s koje natjecatelji otvaraju plivačku dionicu.

"Odgovara mi vrućina, ali nadam se da neće biti vjetra. Staza je zanimljiva," dodao je 24-godišnji Krivec.Njegova klupska kolegica je priznala kako će ovo biti njezina najveća utrka u karijeri.

"Radujem se nastupu jer će to biti za mene veliko i novo iskustvo," kazala je 18-godišnja Škevin.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙