FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Odbojkašice idu po iznenađenje

Autor: dlug
BAKU, 12. lipnja 2015.(Hina) - "Naporno smo trenirale, imamo pomlađenu ekipu, no pokušat ćemo nekoga iznenaditi", kazala je hrvatska odbojkašica Samanta Fabris uoči subotnjeg ogleda protiv Srbije u prvom kolu odbojkaškog turnira na Europskim igrama u Bakuu.

Hrvatska je u Azerbajdžan doputovala u bitno pomlađenom sastavu, bez niza standardnih igračica. Za EI su otpale Mia Jerkov, Maja Poljak, Sanja Popović, Bernarda Čutuk, Ivana Miloš, Marina Katić, Ana Starčević te Bernarda Brčić, a u Bakuu se ozlijedila i Karla Klarić.

"Starije cure su dobile odmor, a imamo i dosta ozlijeđenih. Konkurencija je jaka, dosta ekipa je došlo u najjačem sastavu. Izaći ćemo na teren i pružiti svoj maksimum, pokušat ćemo nekoga iznenaditi. Vidjet ćemo, sada će mlađi imati priliku pokazati se", dodala je 23-godišnja Puljanka.

Odbojkašice će na EI nastupiti u skupini B zajedno s reprezentacijama Rusije, Srbije, Nizozemske, Njemačke i Bugarske. Prve četiri ekipe iz svake skupine idu u četvrtfinale.

Nakon Bakua, odbojkašice očekuju i nastupi u na Grand Prixu u Poreču (3. do 5. srpnja) i u Bugarskoj (10. do 12. srpnja) te kruna sezone, Europsko prvenstvo u Belgiji i Nizozemskoj (od 26. rujna do 4. listopada).

"Europsko prvenstvo je glavno natjecanje ove sezone, sve smo usmjerile prema tom natjecanju. Samo da nas ozljede zaobiđu", dodala je Samanta koja će od iduće sezone igrati u Novari.

"Zadovoljan sam. Igrat ću u klubu koji će nastupiti u Ligi prvakinja. Prošle sezone su osvojile talijanski kup, a bile su i blizu naslovu talijanskih prvakinja, osvojile su drugo mjesto u prvenstvu", zaključila je Fabris.

(Hina) xdl yggab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙