FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EI Baku: Otpao i Prtenjača

Autor: dlug
BAKU, 9. lipnja 2015.(Hina) - Nakon Marka Čalića, braće Damira i Luke Plantića, Mate Rudana, te Darije Popović, za Europske igre u Bakuu otpao je još jedan boksač i to Stipan Prtenjača.

Hrvatska reprezentacija je tako ostala na četiri predstavnika, a u Bakuu će sudjelovati Matteo Komadina, Sanjin-Pol Vrgoč, Josip Bepo Filipi i Marin Mindoljević. Prtenjača, četverostruki hrvatski prvak (2011, 2013, 2014, 2015) i član BK Sesvete koji je ove sezone u dresu Sesveta osvojio Boxing One ligu, otpao je zbog ozljede šake.

"Stipan je trebao biti ovdje, no prije dva dana je ozlijedio šaku i nije bilo smisla voditi ga u Baku na izlet," kazao je hrvatski izbornik Marijo Šivolija Jelica.Zbog ozljede je neposredno prije puta otpao i Marko Čalić koji je ozlijedio bubnjić, dok je ostale s popisa skinula AIBA jer su nastupali u drugim sportovima.

"AIBA unosi radilakne mjere u borilačke sportove, odnosno u njihovo ne miješanje. Posljednjih tjedana je bilo vrlo napeto, dečki malo mogu, malo ne mogu na EI. Čak je i Sanjin Pol Vrgoč bio upitan," dodao je izbornik.

Šivolija Jelica je istaknuo kako će Hrvatska na EI imati mladu ekipu, sposobnu prirediti poneko iznenađenje.

"Imamo mladu ekipu u kojoj je Pol-Vrgoč najiskusniji. Filip će nastupiti umjesto Čalića, a na posljednjim Mediteranskim igrama u Mersinu je osvojio srebro. Komadina je još mlad, no možda iznenadi, dok je Mindoljević protiv Hrgovića na hrvatskom prvenstvu odboksao sve runde što je rijetko tko uspio," zaključio je izbornik.

(Hina) xdl yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙