FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veliki odaziv hrvatskih građana u Austriji u pomoći poplavljenima

Autor: spos
BEČ, 21. svibnja 2014. (Hina) - Iz Austrije je u srijedu krenuo konvoj od šest kombija s humanitarnom pomoći poplavljenim područjima u Slavoniji i Posavini, koju su prikupile udruge članice Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport, izvijestio je predsjednik te zajednice Miroslav Piplica.

"Veliki je odaziv hrvatskih građana diljem Austrije u prikupljanju humanitarne pomoći građanima na poplavljenim područjima", rekao je Piplica koji putuje u konvoju za Slavoniju i Posavinu i koji bi trebao navečer stići na odredište.

Rekao je da je zajednica već poslala 13 kombija s humanitarnom pomoći u kojoj je bila hrana, proizvodi osobne higijene, potrepštine za djecu i razne druge, upućenu poplavljenim područjima. Hrvati iz svih krajeva Austrije stalno zovu ovu austrijsko-hrvatsku zajednicu u Beču tražeći informacije o tome kamo da pošalju pomoć kako bi se organizirano poslala na postradala poplavljena područja, dodao je.

Austrijska savezna koalicijska vlada izdvojit će milijun eura za pomoć poplavljenim područjima u zemljama jugoistočne Europe.

U Austriji su vlada i nevladine organizacije ponovo pokrenule i akciju "Susjed u nevolji" za prikupljanje humanitarne pomoći poplavljenima u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Predsjednik Međunarodnog crvenog križa u Austriji Walter Hajek izjavio je u srijedu da se provodi koordinirana akcija prikupljanja humanitarne pomoći građanima na postradalim područjima u Hrvatskoj, BiH i Srbiji.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙