FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vojska šesti dan pomaže u obrani od poplava

Autor: rkor
ZAGREB, 21. svibnja 2014. (Hina) - Pripadnici Oružanih snaga RH šesti dan angažirani su na poplavom ugroženim područjima Slavonije, a od oko tisuću vojnika najviše ih je angažirano u Posavskim Podgajcima koji su, uz Strošince i Drenovce, najugroženiji.

U Posavskim Podgajcima bazirano je 113 vojnika, a u Drenovcima njih 96 angažirano je na ophodnji i pojačavanju nasipa, navodi Ministarstvo obrane (MORH).

Vojska je na terenu i u Županji gdje se u ovom trenutku provjerava nasip od sela Štitar do mosta u Županji, a raspoređena je i u Vrbanji, Slavonskom Brodu, Soljanima, Babinoj Gredi. U Županji je helikopter koji nadzire situaciju iz zraka i tamo je u slučaju potreba za daljnjom evakuacijom.

Na poplavljenim područjima angažirano je i oko 90 motornih vozila, od kojih dvije cisterne i dva sanitetska vozila, četiri inženjerijska stroja, 13 čamaca, tri amfibijska vozila te tri poljske kuhinje.

Oružane snage RH humanitarnu pomoć pružaju i u poplavljenim područjima BiH gdje su dva helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane i 15 vojnika prevozili pitku vodu iz Sarajeva za Orašje, agregat iz Mostara u Orašje te vreće s pijeskom na improviziranu branu na području Orašja. Ukupno su tijekom jučerašnjeg dana ostvarili 31 let u trajanju gotovo 10 sati i prevezli 27,5 tona tereta, navodi MORH.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙