FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izaslanstvo hercegovačkih županija obećalo potporu Posavini

Autor: zkre
MOSTAR, 20. svibnja 2014. (Hina) - Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH i triju županija iz Hercegovine obišli su u utorak poplavljena područja u Posavini te obećali potporu ovome području.

Predsjednik HNS-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjednik HDZ-a BiH te predsjednici vlada triju županija, Hercegovačko-neretvanske Denis Lasić, Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić i Hercegbosanske Branko Ivković obišli su Orašje, Odžak i Domaljevac Šamac. U Orašje su dovezli dva kombi vozila i jedan kamion medicinske opreme, i potrepština.

"Ovdje je stanje uistinu alarmantno. Ne treba unositi paniku, ali ako se ne zaustavi Sava, onda ćemo imati problem u cijeloj općini Orašje. Ljudi su ovdje već pomalo umorni ali im želimo reći da nisu sami. Optimist sam kada vidim ove ljude ovdje ali i sve one koji žele pomoći te da nas i ovakvi trenutci spajaju brže nego neki drugi", rekao je Čović u izjavi za lokalne medije. Dodao je da je na sastanku s tamošnjim, posavskim premijerom Marijanom Oršolićem dogovorena uspostava kriznoga koordinacijskog stožera s tri županije s područja Hercegovine kako bi se učinkovitije pomoglo Posavini.

Uz sanaciju terena, obnovu infrastrukture, slijedi revitalizacija života u Posavini za što će ogromnu ulogu imati druge razine vlasti.

"Reagirali smo s prvim sredstvima koja su im najpotrebnija. No tek pravi posao slijedi, ispumpavanje vode, odnosno sve što će uslijediti nakon toga. Tek tada će trebati prava pomoć tim ljudima. A ja sam osobno, i svi mi, ponosni na naše gradove i županije koji svakoga dana u ogromnim količinama šalju pomoć ugroženim područjima", rekao je predsjednik vlade HNŽ-a Denis Lasić.

Na području Orašja i danas su građani pokušavali zaustaviti nadiranje vode prema središtu grada nakon što se Sava izlila i poplavila više prigradskih naselja.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙