FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Radoš: Zbog šteta od poplave čim prije aplicirati za sredstva iz Fonda solidarnosti EU-a

Autor: Smiljanka Škugor Hrnčević
ŽUPANJA, 19. svibnja 2014. (Hina) - Predsjednik Kluba zastupnika HNS-a i kandidat te stranke na izborima za Europski parlament Jozo Radoš za današnjeg je posjeta Županji i okolnim poplavom ugroženim područjima istočne Slavonije izjavio kako čim prije treba aplicirati za sredstva iz Fonda solidarnosti EU-a.

"Razmjeri katastrofe su veliki. Za takve situacije EU ima poseban Fond solidarnosti i siguran sam da će hrvatska Vlada učiniti sve i čim prije kako bi se ta sredstva povukla i usmjerila u poplavama uništena područja, kao što je to uspjelo s Gorskim kotarom", rekao je Radoš.

Pozdravio je inicijativu vladajuće koalicije koja se u korist stradalih područja kako je naveo, odrekla pola milijuna kuna predviđenih za promidžbene izborne aktivnosti.

Kampanja za Europski parlament je bila duga i sve što se htjelo poručiti građanima moglo se učiniti u proteklom razdoblju. U potpunosti podržavam tu odluku kojom će se pomoći ljudima i što prije osigurati u povratak u njihove domove, a novac usmjeriti u obnovu kuća i vraćanju života u normalu, poručio je Radoš.

U Cerni je, kako je priopćeno iz HNS-a, obišao žitelje stradalih područja smještene u školskoj sportskoj dvorani i uručio im pakete s higijenskim potrepštinama.

U ovim teškim trenucima pomoć i ljudska potpora su nemjerljive, naglasio je Radoš koji je posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji završio u Vukovaru.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙