FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maričić: SRP je za Europu rada a ne kapitala

Autor: tdel
ZAGREB, 30. travnja 2014. (Hina) - Član predsjedništva Socijalističke radničke partije (SRP) Gojko Maričić na današnjem je predstavljanju kandidata za Europski parlament (EP) rekao da ta stranka na izbore izlazi kako bi objedinjavanjem klasno svjesnih stranaka i društvenih pokreta unutar Europske unije postigla preobrazbu kapitalističkog društva u socijalističko.

Listu SRP-a za Europski parlament predvodi Boris Bogdanić a slijede predsjednik SRP-a Vladimir Kapularin, Gojko Maričić, Lidija Čulo, Vlado Bušić, Davor Rakić, Jasna Škalec, Dragica Lovreković, Vanja Vojvodić, David Plećko te Milica Medvedović.

Hrvatska je ulaskom u EU izabrala put u daljnju eksploataciju već porobljene zemlje, rekao je Maričić i podsjetio da je SRP bio protiv ulaska naše zemlje u EU jer je to Europa kapitala a ne naroda i rada, a SRP se zalaže da na prvo mjesto dođe čovjek i rad, a ne kapital.

Naglasio je i da će njihove glavne smjernice u radu Europskig parlamenta biti antifašizam, antiimperijalizam, antikapitalizam i antiklerikalizam. Zalagat će se za izlazak zemalja EU iz NATO pakta, protivit će se svakoj vojnoj intervenciji zemalja EU protiv trećih zemalja te će jedino podržati mirovne misije UN-a u cilju onemogućavanja imperijalističkih ambicija vlasti pojedinih zemalja.

"Naši dosadašnji predstavnici u Europskom parlamentu nisu u stanju izvući niti godišnju članarinu koju dajemo u EU, a kamo li novce za razvoj", kazao je Maričić.

Istaknuo je da će u EP zatražiti uvođenje jedinstvenog zakona o radu u EU te se založiti za javno i besplatno zdravstvo i školstvo. Također, založiti će se za zabranu svake privatizacije ili koncesije nad javnim dobrima te se usprotiviti takozvanim mjerama štednje koje najviše pogađaju široke radne mase i koriste samo najbogatijima.

"Zajedno s komunistima i ostalim istinskim borcima za ravnopravne odnose među ljudima suprostavit ćemo se Europi kapitala, nezaposlenosti, imperijalizma, nekolonijalizma i izrabljivanja vlastitih radnika", rekao je Maričić.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙