FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skupom u Vukovaru koalicija predvođena HDZ-om počela kampanju za EU izbore

Autor: zdra
VUKOVAR, 28. travnja 2014. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u govoru na predizbornom skupu koalicije HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS za izbore za Europski parlament kako je HDZ poduprt svojim koalicijskim partnerima spreman preuzeti vlast u Hrvatskoj i hrvatskom narodu vratiti nadu i izgubljeno dostojanstvo.

Večerašnjim predizbornim skupom u Ružičkinoj kući ta je koalicija počela predizbornu kampanju za EU parlament. "Krećemo iz našeg ponosnog i napaćenog Vukovara koji je naša najveća emocija i nezacjeljena rana", kazao je Karamarko poručivši kako izborima za EU parlament počinje "demontaža jedne nenarodne vlasti i ljudi koji s Hrvatskom nemaju ništa".

"Jao onima koji svoj stranački i partikularni interes stavljaju ispred interesa hrvatskog naroda i države", kazao je, ustvrdivši kako je vladajuća koalicija predvođena SDP-om unazadila Hrvatsku. Ne nude nikakva kvalitetna rješenja osim "standardne želje da svjetonazorno promijene hrvatski narod", rekao je Karamarko.

Po njegovim riječima, sve je u Hrvatskoj krenulo po zlu izjavom "o stranci opasnih namjera," a završava izjavom "o slučajnoj državi" i "državi drugoga reda".

Smatra da upravo zahvaljući politici koju provodi aktualna vlada u Hrvatskoj danas "trećina stanovnika spada u kategoriju sirotinje, a 15 posto u kategoriju bijede".

Na skupu su govorili i kandidati koalicije za zastupnike u EU parlamentu. Nositelj liste Andrej Plenković je Vladi zamjerio "izostanak zdravog razuma" jer u protivnom, kako je kazao, sigurno ne bi bila uporna u postavljanju dvojezičnih ploča po Vukovaru kojima se protive svi građani Hrvatske kojima su Vukovar i Hrvatska na srcu.

Posebno srdačno pozdravljena je kandidatkinja i predsjednica HSP-a Ante Starčevića Ruža Tomašić. HDZ je lokomotiva, a ostali koalicijski partneri vagoni i to je "vrlo dobra kompozicija," poručila je.

Govorili su i predsjednik HSS-a Branko Hrg, te vukovarsko-srijemski župan i predsjednik županijskog HDZ-a Božo Galić i predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

Predizbornim skupom u Ružičkinoj kući koalicije HDZ-HSS-HSP AS-BUZ-HDS-ZDS počela je predizborna kampanja te koalicije za EU parlament.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙