FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU izbori: listu Pokreta za modernu Hrvatsku predvodi Damir Gašparević

Autor: nkot
ZAGREB, 28. travnja 2014. (Hina) - Pokret za modernu Hrvatsku priopćio je danas kako će njihovu listu na izborima za Europski parlament voditi predsjednik Pokreta Damir Gašparević, "osvjedočeni borac za pravdu i radnička prava", a na listi će biti i jedan od ključnih ljudi u obrani Hrvatske, general zbora u mirovini Ante Roso, te najbolji strijelac malonogometne reprezentacije Hrvatske svih vremena Robert Grdović.

Uz njih, na listi su i "ustrajni borci protiv zloporaba u privatizaciji i svakovrsnoj pljački hrvatskih građana" – Darko Petričić, Radovan Smokvina, Zvonimir Perić, Marijan Šuto, Mirjana Mihelja, Jozo Čabraja, Neven Botica te Tena Šamec, kaže se u priopćenju.

Pokret za modernu Hrvatsku smatra da su mediji u dosadašnjem tijeku kampanje pokazali "golemu zabrinutost" hoće li dosadašnji zastupnici u EU parlamentu ostati bez plaća od 11.000 eura, a hrvatskim građanima još nije poznato što je u njihovo ime ispregovarano i što je Hrvatska dobila ulaskom u EU.

Najavljuje da će ustrajati na analizi što nam je donijelo članstvo u EU, kao i na pravu građana da na novom referendumu iskažu svoje (ne)zadovoljstvo tim članstvom.

Pokret će ujedno inzistirati da hrvatski eurozastupnici svakog mjeseca tijekom pet godina mandata izdvajaju 5.000 eura u poseban fond za liječenje bolesne djece, za koje država pokazuje nedostatak sredstava i razumijevanja.

An unhandled error has occurred. Reload 🗙