FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 30. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

BRISBANE - Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u drugo kolo ATP teniskog turnira u Brisbane nakon što je pobijedio Denisa Istomina iz Uzbekisstana sa 6-7(3), 7-6(5), 6-4 poslije dva sata i 21 minutu igre.

Naš je tenisač u dosta izjednačenom meču servirao 14 aseva i osvojio je 53 poena na prvom servisu, spasio je dvije break lopte i jednom je uzeo servis suparniku. Ovo je bio četvrti susret između Čilića i 45. tenisača svijeta, a naš je tenisač svaki put do sada slavio.

U drugom kolu Čilića čeka bolji iz ogleda između Bugarina Grigora Dimitrova, petog nositelja na turniru i 23. tenisača svijeta, te Nizozemca Robina Haasea. Protiv Dimitrova Čiliću bi to bio prvi susret, dok je protiv Haasea, 43. na ATP ljestvici, igrao tri puta i svaki put bio

bolji.

PEKING - Hrvatske tenisačice Petra Martić, Donna Vekić i Ajla Tomljanović zaustavljene su poraz u prvom kolu teniskog WTA turnira u kineskom Shenzhenu.

Amerikanka Vania King, 85. tenisačica svijeta, bila je bolja od Petre Martić sa 7-5, 4-6, 6-3 nakon dva sata i 20 minuta igre. Amerikanka je osvojila ukupno 110 do 210 bodova, dok je naša tenisačica osvojila 100 poena u meču. Ovo je bio njihov drugi međusobni susret i prvi poraz Petre Mertić.

Donna Vekić je izgubila od Čehinje Klare Zakopalove sa 3-6, 5-7 nakon sat i 20 minuta igre. Čehinja, koja je treća nositeljica na turniru i 35. tenisačica svijeta, pet je puta uzela servis našoj tenisačici i osvojila je 70 od ukupno 124 poena, dok je Donna Vekić osvojila 54 od 124 poena. Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled.

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tiomljanović poražena je od osme nositeljice Njemice Annike Beck sa 3-6, 4-6 nakon također sat i 20 minuta. Iako je Ajla Tomljanović servirala četiri asa, a suparnica ni jedan, ipak je njemačka tenisačica, 58. na WTA ljestvici, bila bolja i uzela joj servis šest puta te osvojila 67 od 116 poena, dok je naša tenisačica osvojila 49. Ovo je bio njihov prvi susret i prvi poraz naše tenisačice.

GRENOBLE - Stanje bivšeg svjetskog prvaku u Formuli 1 Nijemaca Michaela Schumachera, koji je jučer pretrpio teške ozljede glave pri padu na skijanju u francuskim Alpama, i dalje je vrlo kritično, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u francuskom skijalištu Meribelu u kojem je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza. Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede glave nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga koju je imao na glavi.

"Možemo reći da je Schumacher u životnoj opasnosti. Trenutačno ne možemo govoriti o njegovoj budućnosti", izjavio je glavni anesteziolog bolničkog centra u Grenobleu Jean-Francois Payen.

Neurokirurg Stephan Chabardes je izjavio da je snimka mozga 44-godišnjeg Schumachera pokazala unutranje krvarenje i ozljede uzrokovane udarcima poput promjena. Prema njegovim riječima prva je operacija izvedena kako bi se spriječio nastavak unutranjeg krvarenja.

Liječnici su također izjavili i da je Schumacher stavljen u umjetnu komu te su opovrgli napise francuskih medija da je tijekom noći izvedena druga operacija dodajući da ne planiraju daljnje intervencije u ovom stadiju.

Slavni njemački vozač sedmerostruki je svjetski prvak u Formuli 1. Od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

ZAGREB - Navijači hokejaškog kluba Medveščaka sinoć su na utakmici s ruskim Vitjazom srušili dva rekorda - vremenski najduži navijački val i najmasovnije žensko navijanje.

Nakon vodstva Medvjeda od 4-0 u trećoj trećini 15 tisuća navijača u zagrebačkoj Areni započelo je najduži navijački val koji je potrajao više od 15 minuta. Val je krenuo od sektora C prema golu vratara Medveščaka Marka Dekanicha i trajao je punih 15 minuta, 3 sekunde i 20 stotinki.

Navijači Medveščaka tako su višestruko nadmašili dosadašnji rekord koji je postavljen 4. studenoga 2011. u Australiji u trajanju od 6 minuta i 54 sekunde. Pri tome treba napomenuti da je u njemu sudjelovalo tek 300 sudionika, za razliku od 15.000 u Areni.

Za sada se radi o "običnom" svjetskom rekordu, a namjera kluba je vidjeti koja je potrebna procedura kako bi se on i službeno pretvorio u rekord za Guinessovu knjigu, rekao je Hini glasnogovornik Medvešaka Ante Mihić.

Sjajnu atmosferu na jučerašnjoj utakmici upotpunile su i navijačice Medveščaka koje su 15. minuti prve trećine pokazale da se i njihov glas daleko čuje. Navijačice sektora A i B su glasno vikale ''Zig Zag'', dok su ih navijačice sektora C i D pratile uzvikivanjem ''Medveščak''.

Djevojke su glasno uspjele srušiti prijašnji rekord u najmasovnijem ženskom navijanju, a nakon nekoliko povika u navijanju im se pridružio i muški dio publike te su zajedničkim navijanjem ispratili Medvjede do kraja prve trećine.

NEW YORK - Sacramento Kingsi su sinoć isopustili prednost od devete koševa u zadnjih 11 minuta utakmice i doćivjeli poraz od 104-112 od San Antonio Spursa.

Manu Ginobili je zabio 28 koševa u 30 minuta igre, a Tony Parker 22 za San Antonio (24-7) koji je na poluvremenu vodio s 15 koševa. Međutim, Kingsi su u trećoj četvrtini imali šut iz igre 62 posto čime su u zadnjoj četvrtini poveli.

DeMarcus Cousins je postigao 29 pogodaka uz 14 skokova, a Isaiah Thomas 27 uz devet asistencija za Kingse (9-20).

Kingsi su imali priliku povećati prednost za još šest koševa četiri i pol minute do kraja. No, Ben McLemore je kažnjen a Ginobili je zabio dvije trice za Spurse. Kada je Parker zabio zadnjih sedam koševa za Spurse oni su utakmicu zatvorili serijom 16-4.

Golden State je dobro započeo seriju od sedam utakmica u gostima svladavši Celevaland Cavalierse sa 108-104 nakon produžetka.

Stephen Curry je zabio 29 koševa uz devet skokova i 11 asistencija, a David Lee je svih 19 koševa zabio u drugom poluvremenu dok je Draymond Green dodao pet pogodaka i 12 skokova za Warriorse (19-13).

Kyrie Irving je predvodio Cavalierse (10-20) sa 27 pogodaka i devet asistencija, dok je Tristan Thompson "ubacio" 17 koševa i 12 skokova.

Za Warriorse je ovo prva pobjeda nakon produžetka ove sezone nadigravši Cavalierse sa 9-5 u tom dijelu utakmice.

Nakon što su Cavaliersi poveli sa 104-102 nešto manje od tri minute prije kraja produžetka, Golden State je zabio šest zadnjih koševa. Harrison Barnes je izjednačio na 104-104 nešto manje do dvije minute do kraja, dok je Green dao konačno vodstvo Warriorsima zakucavši minutu prije kraja. Curry je zaključio utakmicu pogodivši koš 14 sekundi prije kraja.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙