FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 24. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

ZAGREB

Prvu pripremnu utakmicu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu hrvatska nogometna reprezentacija će igrati 5. ožujka u gostima kod Švicarske, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Mjesto i točno vrijeme odigravanja susreta bit će naknadno utvrđeni.

Izbornik Niko Kovač će tako u svom prvom prijateljskom testu na klupi Hrvatske odmjeriti snage s odličnom selekcijom svog bivšeg trenera, Ottmara Hitzfelda, koja je nakon sjajnih rezultata proteklih godina izborila mjesto nositelja na Svjetskom prvenstvu gdje će igrati u skupini s Ekvadorom, Francuskom i Hondurasom.

Hrvatska A selekcija je od samostalnosti dva puta igrala sa Švicarskom i još uvijek je bez pobjede. Prvi hrvatsko - švicarski okršaj održan je na EP-u u Portugalu 2004. godine, a završio je bez golova. U drugom dvoboju u kolovozu prošle godine Švicarska je u Splitu u prijateljskom susretu slavila 4-2. Bio je to premijerni dvoboj Igora Štimca na klupi 'vatrenih'.

LONDON

Vodstvo engleskog nogometnog premierligaša Tottenhama imenovalo je Tima Sherwooda (44) za novog menadžera kluba, a suradnja je dogovorena do srpnja 2015. godine.

Sherwood je bio privremeno rješenje nakon što je Andre Villas-Boas dobio otkaz nakon domaćeg poraza od Liverpoola (0-5), međutim vodstvo kluba odlučilo mu je pružiti pravu priliku. Bit će to prvi samostalni trenerski posao za Sherwooda koji je kao igrač četiri godine nosio dres Spursa, od 1999. do 2003. godine, a igrao je i za Coventry, Portsmouth, Blackburn, Norwich City i Watford.

"Sherwood odlično poznaje ekipu, kvalitetno radi i zaslužio je priliku. Vjerujem kako smo povukli kvalitetan potez. Siguran sam kako će nas Tim vratiti u vrhu engleskog nogometa," poručio je predsjednik londonskog kluba Danijel Levy.

Tottenham se trenutačno nalazi na sedmom mjestu ligaške ljestvice sa 30 bodova, šest manje od vodećeg Liverpoola.

LONDON

U posljednjem susretu 17. kola engleskog nogometnog prvenstva, velikom londonskom derbiju, Arsenal i Chelsea su na stadionu Emiratesu odigrali bez pogodaka.

Bila je to siromašna utakmica bez previše prilika. Najbliže golu bili su gosti, no udarac Franka Lamparda u 32. minuti završio je u vratnici.

Na ljestvici vodi Liverpool sa 36 bodova, koliko ima i Arsenal na drugoj poziciji, uz slabiju razliku pogodaka. Na trećem mjestu je Manchester City sa 35 bodova, a zatim slijede Chelsea i Everton sa po 34 boda.

Za razliku od većina europskih liga u kojima je zimska pauza, Englezi nemaju predaha pa je iduće kolo već za dva dana na Štefanje.

BEOGRAD

Košarkaši Cibone u susretu su 13. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju u Beogradu od Crvene zvezde sa 88-63 (18-26, 18-26, 13-19, 14-17).

Cibona je u Beograd otputovala značajno oslabljena, praktički bez centara u momčadi, te se ništa osim poraza protiv prvog favorita natjecanja nije niti moglo očekivati.

Zagrebački je sastav držao rezultatski priključak sve do sredine druge četvrtine kada je bilo 28-25 za Crvenu zvezdu, ali uslijedila je serija domaćih od 9-0 kojom su se odvojili na dvoznamenkastu prednost koju nisu ispuštali do kraja.

Kod Cibone najefikasniji su bili Šarić i Strawberry sa po 15 koševa, dok su Nelson i Jenkins ubacili po 14 poena za Crvenu zvezdu.

Na polovici natjecanja Cibona dijeli četvrto mjesto s osam pobjeda i pet poraza, isti omjer imaju Budućnost i Igokea, dok je Crvena zvezda vodeća sa 10 pobjeda i tri poraza. Drugo i treće mjesto drže Cedevita i Partizan sa po devet pobjeda i četiri poraza.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙