FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 24. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

LONDON - Kapetan engleske nogometne reprezentacije Steven Gerrard tvrdi da je njegov suigrač u Liverpoolu Luis Suarez trenutačno najbolji nogometaš svijeta. U 12 utakmica ove sezone urugvajski napadač je zabio 19 golova za Liverpool kojeg je tako odveo na vrh Premier lige. "S ovom formom on je najbolji nogometaš svijeta", kazao je Gerrard o Suarezu. Suarez bi mogao srušiti rekord Premier lige od 34 gola u sezoni kojeg zajednički drže Andy Cole i Alan Shearer.

MADRID - Španjolski nogometni izbornik Vincente del Bosque izjavio je za španjolsku radio postaju Al Primer Toque da je u izboru za Zlatnu loptu glasao za Francuza Francka Riberyja. "Svoj sam glas dao Riberyju iz logičnog razloga. Naime, on je osvojio najviše trofeja u Europi - Ligu prvaka, Bundesligu i njemački kup, a i plasirao se s francuskom reprezentacijom na svjetsko prvenstvo", izjavio je Del Bosque. U užem izboru za Zlatnu loptu su osim Riberyja i napadač Real Madrida Portugalac Cristiano Ronaldo te nogometaš Barcelone Argentinac Lionel Messi. Pobjednik će biti proglašen na svečanosti koja će se održati 13. siječnja u Zuerichu.

KAIRO - Nakon skoro dvije godine pauze zbog toga što je na nogometnoj utakmici poginulo 74 ljudi, u utorak su egipatski prvoligaši Petrojet i Talae al-Geish odigrali prvu prvenstvenu utakmicu, koja je završila 1-1. U veljači 2012. su nakon utakmice Al-Masryja i Al-Ahlija domaći navijači istrčali na teren i te su fanove Al-Ahlija gađali kamenjem, "molotovljevim koktelima" i drugim predmetima, a pritom je poginulo 74 ljudi, od kojih su većina bili navijači Al-Ahlija. Zbog tog incidenta Egipatski nogometni savez je suspendirao državno prvenstvo, a pauza je trajala 22 mjeseca. Strah od izgreda i dalje postoji pa će se provoditi stroge sigurnosne mjere, a neki susreti igrat će se i pred praznim stadionima.

MOSKVA - Šest ruskih dizača utega i dvije biciklistice suspendirani su zbog dopinga, a kazne su u rasponu od tri mjeseca do deset godina, objavila je u utorak Ruska antidopinška agencija (RUSADA). Dizači utega Jevgenij Kolomijec i Jurij Seljutin suspendirani su na deset godina zbog ponovljenog dopinškog prekršaja, a njihovi kolege Mihail Rezničenko, Tejmur Alekserov i Dmitrij Sribnij kažnjeni su sa dvije godine, dok je Oleg Musohranov zaradio tri mjeseca suspenzije. Biciklistice Jelena Bočarinkova i Jana Bezrukova dobile su dvije godine suspenzije.

LONDON - Napadač West Hama Andy Carroll, koji zbog ozljede stopala uopće nije igrao ove sezone, uskoro bi se trebao vratiti na nogometne travnjake, izjavio je u utorak trener Sam Allardyce. "Carroll svakodnevno trenira, trči, puca, dribla, i iz dana u dan je sve bolji i očekujem da će uskoro ponovno zaigrati. Teško je reći da li će to biti za nekoliko dana ili par tjedana, ali sigurno će biti vrlo brzo", kazao je Allardyce. Bez svog najboljeg napadača West Ham se muči ove sezone, nalazi se blizu zone ispadanja, na 17. mjestu, sa 14 bodova i samo 14 postignutih golova.

SWANSEA - Nogometaš engleskog prvoligaša Swanseaja Michu pauzirat će šest tjedana zbog povrede zgloba desne noge, objavio je danas velški klub. Michu je prošle sezone bio najbolji strelac Swansea sa 22 postignuta pogotka u svim natjecanjima, dok ove sezone ima dosta problema s ozljedama. Drugi napadač Swansea Nathan Dyer od ranije ne igra zbog ozljede i njegov povratak na terene se očekuje tek u veljači.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙