FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: imli
ZAGREB, 29. prosinca 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB - Nakon što su prije dva dana izgubili od aktualnog prvaka KHL lige Dinama iz Moskve sa 0-5, hokejaši Medveščaka su u nedjelju u 40. kolu u zagrebačkoj Areni pobijedili Vitjaz iz Čehova sa 4-2 (1-0, 3-0, 0-2). Strijelci za Medveščak bili su Jonathan Cheechoo (11:10), Mike Glumac (30:18), Michael Ryan (33:30) i Charles Linglet (34:24), dok su za Vitjaz zabili Airat Ziazov (43:24) i Alekasnder Koroljuk (50:01). Medveščak je i dalje na poziciji koja vodi u doigravanje, odnosno na sedmom mjestu Zapadne konferencije sa 65 bodova, a osmi je Lokomotiv sa 60. Ipod crte koja vodi u doigravanje su Atlant i Spartak sa 51 bodom. Medveščak će 4. siječnja, također u Areni, igrati protiv Donbassa.

ZAGREB - U 14. kolu regionalne košarkaške ABA lige u nedjelju je Cedevita na domaćem terenu pobijedila Mega Vizuru iz Smedereva sa 77-73 (46-30). Kod Cedevite najbolji su bili Goran Suton sa 17 poena i 9 skokova, te Luka Babić sa 15 koševa, a ekipu Mega Vizure predvodio je Vasilije Micić sa 17 koševa. U subotu su košarkaši Zadra izgubili na gostovanju kod mađarskog Szolnokija sa 75-80 nakon produžetka, a u ponedjeljak Cibona gostuje kod Radničkog. Poredak: 1. Crvena zvezda 11-3, 2. Partizan 10-4, 3. Cedevita 10-4, 4. Budućnost 9-5, 5. Igokea 8-6, 6. Cibona 8-5, 12. Zadar 5-9.

PARIZ - Bivši svjetski prvak u Formuli 1 Nijemac Michael Schumacher pri svijesti je u bolnici u Moutiersu nakon što je natradao na skijanju u francuskim Alpama. Schumacher (44) je nastradao izvan skijaških staza u Meribelu, a direktor tog poznatog skijališta Christophe Gernigon-Lecomte kazao je kako je poznati vozač bio pri svijesti pri odlasku u bolnicu. "Schumacher je prilikom pada glavom udario u kamen, no srećom nosio je kacigu. Prilikom transporta u bolnicu bio je pri svijesti, ali prilično nesuvisao. Ne vjerujem da je teže ozlijeđen", kazao je Reutersu direktor skijališta. Sedmerostruki svjetski prvak 3. siječnja slavi rođendan, a od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

OBERSTDORF - Švicarac Simon Ammann pobijedio je u nedjelju na skakaonici u Oberstdorfu, prvoj postaji 62. novogodišnje turneje "Četiri skakaonice". To mu je druga pobjeda u karijeri u Oberstdorfu, prvu je ostvario 2008. Ammann je za četiri boda bio bolji od Norvežanina Andersa Bardala, dok su treće mjesto podijelili Slovenac Peter Prevc i Austrijenac Thomas Diethart. Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa u skijaškim skokovima Poljak Kamil Stoch bio je tek 13. Sljedeća postaja novogodišnje turneje je u Garmisch-Partenkirchenu 1. siječnja.

LONDON - U derbiju 19. kola Premier lige u nedjelju je Chelsea na svom terenu pobijedio Liverpool sa 2-1, pa sada "redsi" zaostaju šest bodova za vodećim Arsenalom, koji je u gostima svladao Newcastle sa 1-0. Liverpool je poveo u 4. minuti, a strijelac je bio Martin Škrtel. Na 1-1 poravnao je prekrasnim pogotkom Eden Hazard u 17. minuti, a u 34. Samuel Eto'o sa pet metara, na asistenciju Oscara, zabija za 2-1. U drugom poluvremenu sudac Webb nije dosudio dva očita penala za Liverpool. Prvi je bio 64. minuti kada je Terry srušio Suareza, a drugi u 83. minuti kada je Eto'o faulirao Suareza. Uzbudljivo je bilo i u Liverpoolu gdje je Everton sa 2-1 pobijedio Southampton. Nikica Jelavić ponovno je bio na klupi za pričuve Evertona, a Dejan Lovren, kao i obično, odigrao je cijelu utakmicu za Southampton. Tottenham je na svom stadionu svladao Stoke City sa 3-0 golovima Soldada (37-pen), Dembelea (65) i Lennona (69). Dan ranije nogometaši Manchester Citya i Manchester Uniteda ubilježili su minimalne pobjede, od 1-0. Poredak: 1. Arsenal 42 boda, 2. Manchester City 41, 3. Chelsea 40, 4. Everton 37, 5. Liverpool 36, 6. Manchester United 34.

BORMIO - Norveški skijaš Aksel Lund Svindal pobjednik je spusta za Svjetski kup koji se vozio u talijanskom zimovalištu Bormiu, te je povećao svoje vodstvo u ukupnom poretku. Svindal je do 25. pobjede u karijeri došao impresivnom brzinom u samoj završnici druge najduže spustaške staze Svjetskog kupa. Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Hannes Reichelt s zaostatkom od 39 stotinki, dok je Kanađanin Erik Guay bio treći sa 51 stotinkom sporijim vremenom od kolosa iz Osla. Ivica Kostelić je propustio spust u Bormiu, dok je Natko Zrnčić Dim imao 3.55 sekundi sporije vrijeme od pobjednika, što mu je bilo dovoljno za 54. mjesto. U ukupnom poretku Svindal je povećao svoje vodstvo i sada ima 630 bodova, Marcel Hirscher je drugi s 435, Ted Ligety treći s 329 bodova, dok je Ivica Kostelić sada 37. s 99 bodova.

LIENZ - Austrijska skijašica Marlies Schild pobijedila je u slalomu Svjetskog kupa u austrijskom Lienzu, te ušla u povijest kao skijašica s najviše slalomskih pobjeda u povijesti. Schild je nakon prve vožnje bila tek šesta, no fantatičan drugi nastup donio joj je 35. slalomsku pobjedu u karijeri čime je pretekla Švicarku Vreni Schneider. Amerikanka Mikaela Shiffrin bila je vodeća nakon prvog laufa, a nakraju je zauzela drugo mjesto s 41 stotinkom zaostatka, dok je treća bila Nijemica Maria Höfl-Riesch (+0.63). Druga i treća nakon prve vožnje Šveđanka Marie Pietilae-Holmner i Austrijanka Kathrin Zettel su odustale, dok jedina hrvatska predstavnica Sofija Novoselić nije završila prvu trku. U ukupnom poretku vodi Tina Weirather iz Lihtenštajna s 609 bodova ispred Austrijanke Anne Fennniger (597) i Švicarke Lare Gut (568).

LONDON - Napadač engleskog prvoligaša WBA Francuz Nicolas Anelka pod istragom je Engleskog nogometnog saveza zbog antisemitske geste prilikom postizanja pogotka u subotu protiv West Hama, piše Sunday Times. Anelka je nakon pogotka rukama načinio gestu poznatu pod imenom "quenelle", koja se smatra antisemitskom. Igrač je nakon susreta objasnio kako je samo htio dati podršku svom prijatelju komičaru Dieudonneu M’bali M'bali, humoristu koji tu gestu često koristi u Francuskoj, a koji je više puta kažnjavan zbog svojih antisemitskih i rasističkih šala. "Quenelle" se u Francuskoj smatra "modernim nacističkim pozdravom", koji se upotrebljava isključivo u cilju vrijeđanja Židova.

(Hina) ximl yiml

An unhandled error has occurred. Reload 🗙