FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: zmat
ZAGREB, 27. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 21 sat.

ZAGREB - Hokejaši Medveščaka izgubili su u zagrebačkoj Areni dvoboj KHL lige od aktualnog prvaka i vodeće momčadi Zapadne konferencije Dinama iz Moskve sa 0-5 (0-3, 0-1, 0-1). Susret je praktički bio riješen u prvih 20 minuta kada je Dinamo postigao tri pogotka preko Maksima Karpova (2:25), Denisa Mosaljova (11:41) i Aleksandra Rjazanceva (17:13), dok Medveščak nije iskoristio niti jednu od tri situacije s igračem više na ledu. Četvrti gol za goste postigao je Konstantin Glazačev (34:50), a peti Maksim Pestuško (55:39).

Medveščak je i dalje sedmi na ljestvici Zapadne konferencije sa 62 boda, 11 više od devetog Atlanta i desetog Spartaka, prvih sastava koji ne drže pozicije koje vode u doigravanje, dok je Dinamo sa 82 boda vodeći sastav lige.

ZAGREB - U finalu ovogodišnjeg, 43. izdanja najstarijeg i najmasovnijeg malonogometnog turnira u Hrvatskoj, "Kutije šibica" u subotu će igrati Mal Gal građevinarstvo iz Krapine, te Riblji restoran Korkyra. Oba polufinalna susreta odlučena su boljim izvođenjem sedmeraca, prvo je Mal Gal građevinarstvo sa 2-1 (0-0, 0-0) svladalo MNK Cvjetno Polikliniku Milojević, dok je Riblji restoran Korkyra bio uspješniji od Carling puba sa 4-3 (1-1, 1-0).

SPLIT - Nešto više od dva mjeseca nakon što je Šveđanin Jens Andersson napustio Hajduk, splitski klub je dobio novog sportskog direktora Gorana Vučevića. Bivši igrač Hajduka, a potom i trener, te prvi čovjek Omladinske škole novu dužnost će preuzeti početkom siječnja, potvrdili su na Poljudu. Službeno će Vučević kao novi sportski direktor Hajduka biti predstavljen u ponedjeljak 30. prosinca na konferenciji za novinare, kada će se prvi put i obratiti javnosti.

SPLIT - U dubokoj starosti, u 90 godini, danas je u Splitu umro najstariji nogometaš Hajduka i posljednji igrač "ratnog Hajduka s Visa" Hrvoje Čulić koji je ostavio veliki trag i u splitskoj košarci.

DUBROVNIK - Kapetan vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje i ponajbolji centar svijeta Nikša Dobud potpisao je danas novi četverogodišnji ugovor s matičnim klubom.

"Nikša Dobud je rođen u Dubrovniku, a kao igrač i čovjek apsolutno zaslužuje ovaj status i ponosan sam što imamo ovakvog kapetana. On na tržištu sigurno vrijedi više od uvjeta koje je prihvatio u ovom ugovoru, ali je dokazao svoju pripadnost Jugu i Dubrovniku prihvativši ono što smo mu ponudili. Naš cilj je stvoriti uvjete da igrači njegove generacije postanu najtrofejniji u povijesti kluba, a s obzirom da Dubrovčani čine većinu u našoj reprezentaciji želja nam je da postanu i najtrofejniji igrači Dubrovnika. Malo im za sada bježi trener Veselin Đuho s dva olimpijska zlata, ali ako se i druge stvari poklope, uvjeren sam da će i naši reprezentativci već u Brazilu imati priliku dostići ovaj rezultat", kazao je nakon potpisivanja ugovora predsjednik Juga CO Lukša Jakobušić.

CARDIFF - Vodstvo engleskog nogometnog premierligaša Cardiff Cityja uručilo je otkaz menadžeru Malkyju Mackayju (41) nakon serije loših rezultata.

"Vodstvo kluba je razriješilo Mackayja svih dužnosti. Novi menadžer biti će imenovan vrlo brzo," šturo su potvrdili iz kluba.

Mackay je još prošlog tjedna dobio e-mail od gazde kluba Malezijca Vincenta Tana u kojem je zatražena njegova ostavka, a kada se škotski stručnjak oglušio dobio je otkaz.

HANNOVER - Njemački nogometni prvoligaš Hannover 96 otpustio je trenera Mirka Slomku (46) nakon što klub nakon prve polovice sezone zauzima 13. mjesto na ljestvici.

"Ovo nije bila laka odluka, ali nakon dugog razmišljanja došli smo do zaključka kako nam je potrebna promjena", rekao je sportski direktor kluba Dirk Dufner.

Slomka je u Hannover stigao u siječnju 2010. godine, te je u prvoj polusezoni spasio klub od ispadanja, da bi u sezoni 2010/11. vodio Hannover do četvrtog mjesta, što je najbolji plasman kluba u povijesti. No, niz utakmica bez pobjede ove jeseni bio je koban po Slomku iako je imao ugovor do ljeta 2016. godine. Hannover je četvrti klub koji je promijenio trenera ove sezone, prije njega to su učinili Stuttgart, Hamburger SV i Nuernberg.

(Hina) xzm yzm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙