FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12,30 sati

Autor: sbil
ZAGREB, 26. prosinca 2013. (Hina) - Pregled važnijih sportskih događaja do 12,30 sati.

TOKIO

Japanski skakač Takanobu Okabe će se sa 43 godine vratiti u Svjetski kup skijaških skokova na prvoj etapi turneje Četiri skakaonice u subotu u Oberstdorfu u Njemačkoj, objavljeno je na stranicama Međunarodne federacije skijaških skokova.

Za Takanobua Okabea, svjetskog prvaka u pojedinačnoj konkurenciji na maloj skakaonici 1995. i olimpijskog pobjednika na velikoj skakaonici u Naganu 1998., će to biti prvo natjecanje Svjetskog kupa skijaških skokova od 2010.

U ožujku 2009. kada je imao 38 godina i četiri mjeseca, postao je najstariji skakač u povijesti Svjetskog kupa koji je pobijedio na nekom natjecanju zahvaljujući svom trijumfu u Kuopiu u Finskoj.

LOS ANGELES

Miami Heat je slavio sa 101 -95 protiv Los Angeles Lakersa na Božić u Staples centru popravivši svoj omjer pobjeda protiv te momčadi na 5-0.

Kod Miamija su najbolji strijelci bili Dwayne Wade i Chris Bosh sa 23 koša, dok je LeBron James "ubacio" 19.

Lakersi su izjednačili na 83-83 pogotkom Nicka Younga osam i pol minuta do kraja utakmice, ali je Heat otvorio seriju sa devet koševa zaredom za vodstvo od 92-83 do četiri minute prije kraja. Lakersi su pokušali još jednom približiti se i minutu i pol do kraja utakmice su došli na četiri razlike, ali onda je Wade pogodio koš, a James je u zadnjih 26 sekundi pogodio tri od četiri slobodna bacanja.

Ovo je za Heat (22-6) šesta uzastopna pobjeda i osam u zadnjih devet utakmica.

Nick Young je predvodio Lakerse sa 20 postignutih pogodaka.

NEW YORK

Treći put u karijeri tenisačica Serena Williams je izabrana za najbolju sportašicu Sjedinjenih Američkih Država u izboru agencije AP.

Williams je pobijedila sa 55 od 96 glasova ostavivši iza sebe košarkašicu Brittney Griner sa 14, te plivačicu Missy Franklin sa 10 glasova.

Vodeća tenisačica svijeta je u protekloj godini dobila 78 od 82 meča osvojivši pritom 11 turnira pri čemu Roland Garros i US Open. Samo od turnirskih nagrada je zaradila 12 milijuna dolara što je rekorda zarada u jednoj godini u ženskom tenisu.

Najboljom sportašicom SAD-a bila je birana i 2002. te 2009. godine. Više nagrada AP-a imaju samo tenisačica Chris Evert koja je četiri puta bila sportašica SAD, te Babe Didrikson koja je rekorderka sa šest nagrada. Zanimljivo, Didrikson je nagrade osvojila u dva sporta, atletici i golfu.

Ime najboljeg sportaša SAD u izboru AP-a bit će objavljeno u četvrtak.

ZAGREB

Nakon 17 kola engleskog nogometnog prvenstva "Yahoo sports" je izabrao najbolju i najgoru momčad dosadašnjeg dijela Premiershipa.

Najboljih 11 predvodi napadač Liverpoola Luis Suarez. Sjajni Urugvajac je ove sezone u 12 ligaških nastupa zabio 19 golova i najzaslužniji je što se 'Redsi' nalaze na vrhu ljestvice. Zanimljivo, on je jedini igrač Liverpoola u 'idealnih 11'. U momčadi su čak tri igrača Evertona (Howard, Jagielka, Baines), te po dva predstavnika Arsenala (Ramsey, Ozil) i Manchester Cityja (Zabaleta, Aguero), ali nema niti jednog igrača Manchester Uniteda.

Izabrana je i najgora momčad dosadašnjeg dijela sezone. Predvodi je vratar Manchester Cityja Joe Hart koji je preselio u klupu 'Građana'. Od zvučnijih imena među 'gubitnicima' je i krilni igrač ManU-a Portugalac Nani.

RIO DE JANEIRO

Nastavljaju se problemi organizatora svjetskog nogometnog prvenstva 2014. godine u Brazilu sa stadionima.

Kako prenose lokalni mediji na najskupljem od 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice SP-a, Manee Garrincha u glavnom gradu Brasiliji prokišnjava krov. Tijekom utakmice ženskih selekcija Brazila i Čilea donji 'prsten' je bio poplavljen.

"Zbog veličine i složenosti građevine pojedini dijelovi stadiona se još ispituju i ispravljaju. Stadion ima petogodišnju garanciju i svi dodatni troškovi će biti pokriveni," poručili su iz agencije Secopa koja upravlja stadionom.

Manee Garrincha je potpuno nov stadion čija je izgradnja stajala 508 milijuna dolara. Prima 73.000 gledatelja, a na njemu će biti odigrano šest utakmica - četiri u skupini, četvrtfinale, te susret za treće mjesto.

Od 12 stadiona na kojima će se igrati utakmice na još šest nisu završeni radovi. Najgora je situacija na Areni de Sao Paulo gdje se prije nekoliko dana srušila dizalica pri čemu su dvije osobe poginule. Oštećen je i dio tribine zbog čega će se radovi produžiti do travnja iduće godine. Stadioni u Curitibi i Cuiabi također će kasniti sa završetkom.

(Hina) xbis ybis

An unhandled error has occurred. Reload 🗙