FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: dvla
ZAGREB, 26. prosinca 2013. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

LOS ANGELES

Emma Stone, Mila Kunis i Jennifer Lawrence tri su mlade glumice na kojima ulagači u filmsku industriju ostvaruju najveću dobit, pokazala je godišnja analiza časopisa Forbes "najvrjednijih" holivudskih zvijezda. Stone, koja glumi u serijalu "Čudesni Spider-Man", nalazi se na prvome mjestu Forbesove liste kao najunosniji glumac/glumica svijeta, s povratom u visini 80 dolara po uloženom dolaru. Na drugom je mjestu Kunis, koja je među ostalim u posljednje vrijeme glumila u blockbusteru "Carstvo velikog Oza", s povratom od 68,70 dolara po uplaćenom dolaru ulaganja, dok je zvijezda "Igara gladi" Lawrence na trećem mjestu s neznatno manjim povratom od 68,60 dolara za dolar ulaganja, piše britanski Guardian.

NEW YORK

Najveći svjetski lanac brze hrane McDonald's savjetovao je svojim zaposlenicima da se, umjesto hamburgera, prženih krumpirića i gaziranih sokova, radije odluče za zdravije obroke ako žele ostati zdravi i vitalni. Na službenoj internetskoj stranici namijenjenoj zaposlenicima lanca, upozorava se da prekalorična i premasna brza hrana dovodi do pretilosti i s njom povezanih bolesti, a osoblju savjetuje da se hrani na drugim mjestima gdje se serviraju salate, juhe i povrće. Osim pržene hrane, upozorava se i na opasnost dodataka poput sira, slanine i majoneze, koji su inače dio svakodnevne McDonald'sove ponude. Savjet je ilustriran i grafičkim prikazom "nezdravog" i "zdravog" izbora, a u tom drugom nema specijaliteta po kojima je poznat američki lanac restorana brze hrane.

LOS ANGELES

Kanadski pop pjevač Justin Bieber (19) izazvao je buru na Twitteru pošto je objavio niz proturječnih poruka kojima je najavio "odlazak u mirovinu", na dan izlaska dokumentarca o svom životu. "Moji dragi 'beliebersi', službeno odlazim u mirovinu", napisao je Justin Bieber na svom Twitter računu koji prati 48 milijuna ljudi. U srijedu ujutro, poruku je tvitalo više od 240.000 fanova u nevjerici. Zatim je stigao drugi tweet u kojem pjevač unio dodatnu zbrku. "Mediji govore puno o meni. Izmišljaju laži i žele da propadnem, ali ja vas neću napustiti", napisao je. Zatim je mladić tvitao najavu filma "Justin Bieber's Belive", dokumentarca koji se počeo prikazivati u srijedu.

BERLIN

Jedna mlada žena iz pokreta Femen nakratko je prekinula polnoćku u Koelnu popevši se u toplesu na oltar katedrale, navela je njemačka agencija DPA. Nakon početka polnoćke 20-godišnja aktivistica se probila iz prvih redova, skočila na oltar i stala a na grudima joj je pisao slogan: "Ja sam Bog", naveo je izvor. Na video snimci događaja vidi se nekoliko zaštitara koji su odveli mladu ženu iz katedrale. Svrha akcije je bila kritizirati stajalište Vatikana protiv pobačaja.

LONDON

Britanski kirurg suspendiran je jer se sumnja da je ispisao svoje inicijale na jetri jednog pacijenta, pišu britanski mediji. Tijekom operacije je kirurg Simon Bramhall, koji radi u bolnici u Birminghamu, navodno napisao "BH" na jetri pacijenta koji je bio na transplantaciji. Za ispisivanje inicijala on je upotrijebio netoksični argon, koji se često koristi u kirurgiji, precizira list Daily Mail. Jedan od njegovih kolega to je otkrio tijekom rutinske operacije, navodi tisak. Uprava bolnice je navela da je kirurg suspendiran do okončanja istrage.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙