FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio misu za roditelje i pedagoge

Autor: vmrs
BEOGRAD, 25. prosinca 2013. (Hina) - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je u crkvi svetog Petra svečanu misu uoči Božića i poručio vjernicima da je njegova molitva namijenjena svim roditeljima, pedagozima i pedagoškim institucijama.

Ponoćnoj misi na Badnju večer, koju je izravno prenosila Radiotelevizija Srbije (RTS), uz veliki broj vjernika, nazočili su i visoki državni dužnosnici, predstavnici diplomatskog zbora i vjerskih zajednica u Srbiji.

"Čestitajmo jedni drugima sretan, blagoslovljen i čestit Božić, mir iskreno želim svima, a braći i sestrama koji ovaj praznik slave po Julijanskom kalendaru, istočnom obredu, bratski kličem: Mir Božji, Hristos se rodi", rekao je Hočevar.

"Predsjedniku Srbije i njegovim savjetnicima, vladi i parlamentu koji su prvi i najodgovorniji za našu državnu zajednicu, zahvaljujemo na ljubaznim čestitkama i želimo mir, blagoslov i uspjeh u radu", poručio je Hočevar.

Ponoćna misa počela je simboličnim polaganjem malog Isusa u jasle.

Hočevar je ranije, uz božićnu poslanicu, čestitao vjernicima nastupajuci Božić i poželio ugodne božićne blagdane porukom da je obitelj temeljno i ničim zamjenjivo žarište međuljudskih odnosa koje treba biti uzor svakoj zajednici.

On je posebno naglasio kako "slavlje Božića potvrđuje da su svi ljudi pozvani u jednom velikom cilju i da su svi sinovi i kćeri Božiji, a ne robovi povijesnih konflikata i predrasuda".

Prema njegovim riječima, ondje gdje nema čežnje za napredovanjem, primjenjuje se puko materijalno oponašanje prošlosti, a tako se u društvu stvara mišljenje da vrijeme još nije zrelo za dijalog, za prave susjedske odnose, za novi susret Istoka i Zapada.

(Hina) xvil yvm

An unhandled error has occurred. Reload 🗙