FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prestolonasljednik Abu Dabija u posjetu Srbiji

Autor: vili
BEOGRAD, 12. prosinca 2013. (Hina) - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je u četvrtak u razgovoru s prestolonasljednikom Abu Dabija i zamjenikom vojnog zapovjednika Ujedinjenih Arapskih Emirata šeikom Mohammedom Bin Zayedom Al Nahyanom da Srbija nije privržena Emiratima jer su gospodarski moćna zemlja, već zato što dvije zemlje veže tradicionalno prijateljstvo, priopćeno je iz Nikolićeva ureda.

"Mi znamo da se mnoge zemlje bore za vašu naklonost, a vi ste izabrali baš Srbiju. Srpski narod to zna cijeniti", istaknuo je predsjednik Srbije.

Kako se navodi u priopćenju iz Nikolićeva ureda, sastanku s izaslanstvom UAE koje je predvodio šeik Al Nahyan, nazočili su srbijanski premijer i vicepremiejr Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, ministar obrane Nebojša Rodić, te nekadašnji šef srbijanske diplomacije Vuk Jeremić.

Teme razgovora bile su ekonomska suradnja dviju država i dosadašnje investicije tvrtki iz Emirata u Srbiji, a kao posebno uspješan primjer istaknuto je ulaganje u tvrtku "Air Serbia".

"Investicija u 'Air Serbiu' uspešno se realizira i to je snažan most koji Srbiju povezuje sa svijetom", istaknuo je Nikolić.

Šeik Muhamed bin Zayed istaknuo je kako "veoma cijeni iskrenost srpskih prijatelja" i inaglasio da Emirati rade isključivo sa partnerima kojima veruju, navedeno je u priopćenju iz Nikolićeva ureda..

"Mi vjerujemo u Srbiju, vjerujemo u naše prijateljstvo", naglasio je šeik Bin Zayed, ocijenivši da će investicija u "Air Serbiu" biti dobar primjer i za druge potencijalne ulagače.

Šeik je, kako se navodi, ocijenio da je istrajan i uporan rad predsjednika i srbijanske vlade donio vidljive rezultat koji čine Srbiju "stabilnim i poželjnim mjestom za investicije".

Na sastanku je bilo riječi i o investicijama u srbijansku poljoprivredu, infrastrukturu, kao i projekt „Beograd na vodi".

Dolazak šeika Bin Zayeda Al Nahyana vicepremijer Aleksandar Vučić najavio je u četvrtak kao "posjet prijatelja koji će donijeti dobre vijesti", istaknuvši kako "stiže sa značajnom financijskom potporom koja će biti uložena u pokretanje srbijanskog gospodarstva".

Ovo je treći posjet prestolonasljednika Abu Dabija Srbiji u 2013.

Očekuje se da će tijekom ovog posjeta biti započeti konkretni dogovori o ulaganjima, među kojima se pominje i gradnja luksuznog hotela na mjestu zgrade Glavnog stožera nekadašnje JNA, koja je teško oštećena tijekom NATO bombardiranja Srbije 1999.

(Hina) xvil ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙