FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Predbožićna kava" gradonačelnika Bandića i Caritasa

Autor: mbuj
ZAGREB, 23. prosinca 2013. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije organizirao 14. tradicionalnu humanitarnu "predbožićnu kavu", a svi novčani prilozi ove godine namijenjeni su napuštenoj i teško bolesnoj djeci u Caritasovim domovima.

"Predbožićnu kavu" u humanitarne svrhe gradonačelnik Bandić pio je u Maloj kavani na Trgu bana Jelačića sa svojim suradnicima i prijateljima, među kojima su bili i apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Darinko Kosor.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da kao gradonačelnik 14. godinu s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije organizira "predbožićnu kavu", a inače 17.-tu, jer ju je organizirao i u Praškoj ulici dok je bio na čelu zagrebačkog SDP-a. Najavio je da se svi vide i iduće godine kad će ta akcija biti punoljetna. Istaknuo je da je ta kava svima njima na ponos, jer ovdje se "ne radi o velikim novcima nego o velikom srcu, kontinuitetu jednog velikog srca, zagrebačkog srca u vrijeme pred Božić i Novu godinu".

Od Caritasa Zagrebačke nadbiskupije Bandić je večeras dobio "Zahvalnicu" zato što je, kako je rečeno, sa svojim prijateljima ostao uporan i ove godine 14. godinu organizirao "predbožićnu kavu" u humanitarne svrhe.

Apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico zaželio je sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2014. godini. Istaknuo je da je ta predbožićna humanitarna kava znak želje Gradske uprave da napravi sve što je moguće da siromašni nisu zaboravljeni, ali je i poziv cijelome gradu da svi tako rade, "da svi pruže ruku, da idemo, kako bi napravili bolje društvo".

Svima koji su večeras došli na predbožićnu humanitarnu kavu rekao je neka budu ponosni i sretni zato što čine nešto lijepo i veliko, "pomažu nam da se sjetimo kako se Božić treba živjeti". Istaknuo je da svatko najbolje kako može treba služiti ovome narodu i ovome gradu. "Svi zajedno moramo pomoći onima kojima je pomoć potrebna", poručio je apostolski nuncij u Hrvatskoj.

(Hina) xbma ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙