FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U humanitarnoj akciji "Pomagati je lako" prikupljeno 65 tisuća proizvoda

Autor: tkol
ZAGREB, 17. prosinca 2013. (Hina) - U sklopu velike humanitarne akcije "Pomagati je lako" prikupljeno je 65 tisuća proizvoda za pomoć najsiromašnijim hrvatskim građanima, objavili su danas organizatori akcije Hrvatski Caritas i trgovački lanac Lidl.

Bila je to ujedno i prigoda da Lidl korisnicima pomoći nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa daruje donaciju u proizvodima vrijednu 100.000 kuna.

Pomoć će, kako je najavljeno, biti usmjerena ustanovama kao što je Pučka kuhinja Biskupije Šibenik, osječki Centar za prihvat beskućnika, Dom umirovljenika u Velom Lošinju, Caritasova kuća za starije i nemoćne Sv. Kamilo de Lellis, Caritasova kuća Vukomerec, Dječji dom u Brezovici.

Donacija je namijenjena i obiteljima s više djece, teško bolesnim članom ili bez zaposlenih članova obitelji, osobama s invaliditetom, umirovljenicima i drugima.

Humanitarna akcija "Pomagati je lako" provodila se na nacionalnoj razini prikupljanjem prehrambenih i higijenskih proizvoda u sve 84 Lidlove trgovine i 17 nad/biskupijskih Caritasa.

"Naši kupci pokazali su iznimnu osjetljivost te prikupili rekordan broj proizvoda za siromašne", poručili su iz Uprave Lidla. Podsjetili su kako s Hrvatskim Caritasom uspješno surađuju već četiri godine u projektu "Socijalna košarica - podjela pomoći u naravi" kojom se prehrammbenim i drugim proizvodima u tzv. socijalnim dućanima u Gospiću i Zagrebu pomaže najsiromašnijima.

(Hina) xkt ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙