FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porezna uprava zapečatila dva šanka u "Adventskoj kući" zbog neizdavanja računa

Autor: mbuj
ZAGREB, 18. prosinca 2013. (Hina) - Nakon što je Porezna uprava jučer zbog neizdavanja računa zapečatila dva šanka u šatoru "Adventskoj kući" na Trgu bana Jelačića, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je danas da je zakupnik šatora "napravio neku nepodopštinu".

Bandić je na pitanje novinara o zatvaranju "Adventske kuće" rekao da inspekcija radi svoj posao, a kada uklone nedostatke šator će opet, za dan-dva biti otvoren.

"Ne smeta mi da je malo manje alkohola, a više zabave u 'Adventskoj kući'. Pravila igre trebaju vrijediti za sve isto, ugostiteljska kuća koja je napravila propust neka odgovara", kazao je Bandić dodavši kako će u "Adventsku kuću", ako treba, "ući drugi koji će raditi dok ne naprave propust".

Porezna uprava priopćila je da su i drugi lokali i zakupci šatora i kućica, koji djeluju u sklopu programa "Advent u Zagrebu", također kršili propise.

Zbog toga je izdano 16 naredbi kojima se zabranjuje obavljanje djelatnosti na rok od sedam dana. Također je pravnim i fizičkim osobama izdano 16 prekršajnih naloga kojima su određene novčane kazne, navela je Porezna uprava.

Javili su se i zagrebački HNS-ovci oštro osudivši "nelegalne radnje koje su dovele do zatvaranja šatora na Trgu bana Jelačića".

Podsjetili su da je HNS već ranije tražio uklanjanje šatora s glavnog zagrebačkog trga zbog netransparentnih natječaja, vrsta usluga koje takvi objekti pružaju te, posebice, nelojalne konkurencije ugostiteljima u centru grada.

U priopćenju podsjećaju da su tražili detaljno reguliranje postavljanja privremenih građevina na javne površine u središtu Zagreba, ali je taj prijedlog odbila većina u Gradskoj skupštini.

"Time je, nažalost, ostavljen prostor 'vašarizaciji' glavnog gradskog trga koja, osim svoje estetski neprihvatljive komponente, očito uključuje i netransparentan te, kako vidimo iz zadnjih događanja, i nelegalan sustav poslovanja", ističe Gradska organizacija HNS-a.

(Hina) xbma ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙