FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor o suradnji grada Osijeka i Caritasa

Autor: ivuc
OSIJEK, 23. prosinca 2013.(Hina) - Grad Osijek i Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije potpisali su danas u Osijeku ugovor o korištenju objekta u Ulici Matije Gupca u Osijeku za potrebe Caritasove pučke kuhinje na neodređeno vrijeme.

Dosadašnji ugovori bili su sklapani na određeno vrijeme, na razdoblje od deset godina, a ovim ugovorom Caritasu se omogućava korištenje tog objekta za rad pučke kuhinje, dokle god za to postoji potreba.

Ravnatelj nadbiskupijskoga Caritasa Ivica Rebić kazao je kako se taj objekt za rad pučke kuhinje koristi već 20-tak godina, a da se na ovaj način daje sigurnost u poslovanju te traženju sredstava i animiranju javnosti za potrebe njenih korisnika.

Zahvalio je gradskoj upravi na naporima ublažavanja teške socijalne situacije svojih sugrađana, istaknuvši kako se u pučkoj kuhinji dnevno priprema 230 i 250 obroka.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić je rekao kako gradska uprava kratkoročno može reagirati kako bi pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija, a da dugoročno treba stvarati uvjete da takvih osoba bude što manje.

Pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Romano Kristić rekao je kako grad sufinancira aktivnosti tri pučke kuhinje u gradu, za oko 140 korisnika, za što se godišnje iz proračuna izdvaja oko 500 tisuća kuna, a iduće je godine predviđeno i više s obzirom da se očekuje povećanje broja korisnika.

(Hina) xivuc yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙