FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napadnuta UN-ova baza u Južnome Sudanu, ima poginulih

Autor: vmrs
UJEDINJENI NARODI, 19. prosinca 2013. (Hina/Reuters) - Baza Ujedinjenih naroda u Južnome Sudanu napadnuta je u četvrtak i UN je primio izvještaj da je bilo i poginulih, objavio je zamjenik glavnoga tajnika Jan Eliasson.

"Naša baza u Akobu u saveznoj državi Jongleiju napadnuta je i imamo podatak da ima i izgubljenih života. Još nemamo pojedinosti", rekao je Eliasson novinarima.

I UN-ov glasnogovornik Farhan Haq govorio je o napadu u Akobu.

"Stanje se u Jongleiju pogoršalo", rekao je. "Danas je u Akobu na mjestu na kojem su se okupili civili, među ostalima i 32 od sinoć, mladež Lou Nuera navodno upala u privremenu bazu UNMISS-a u želji da se dočepa tih civila".

"UN-ova misija u Južnome Sudanu (UNMISS) pokušat će izvući nenaoružano osoblje UN-a iz Akoba i sutra će pojačati tu bazu sa 60 vojnika iz Malakala", rekao je Haq.

Južnosudanske vlasti pokušavaju preuzeti nadzor nad tim gradom i u četvrtak su poslale vojsku da uguši borbe u toj važnoj naftnoj regiji u kojoj već pet dana traju sukobi.

U borbama koje su uznemirile južnosudanske susjede već je poginulo petsto ljudi. Afrički posrednici razgovarali su u četvrtak s predsjednikom Salvom Kiirom ne bi li smirili situaciju.

Haq je rekao da se stanje u sreidšnjoj Jubi donekle smirilo pa se osoblje UN-a pomalo smije i kretatim, ali UN i dalje dobiva obavijesti o tome da civili traže zaštitu.

(Hina) xvm yps

An unhandled error has occurred. Reload 🗙