FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

Autor: dlug
ZAGREB, 19. prosinca 2013. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

ZAGREB - U odgođenom susretu 17. kola Prve HNL Rijeka je na stadionu Maksimir pobijedila Lokomotivu 2-0 i probila se na drugo mjesto ljestvice. Gosti su bili bolji i posve zasluženo su odnijeli bodove iz Maksimira, a strijelci su bili Kvržić (36) i Kramarić (63). Bio je to ujedno i posljednji susret polusezone jer sada slijedi zimska pauza, a nastavak prvenstva je početkom veljače. Za trenera 'lokosa' Tomislava Ivkovića po svemu sudeći bio je to posljednji susret na klupi momčadi s Kajzerice. Ivković napušta klub jer je 'dao maksimum i treba nove izazove', međutim nagađa se kako odlazi zbog sukoba sa Zdravkom Mamićem koji mu je obećao mjesto trenera u Dinamu, a umjesto njega na klupu je postavio svog brata Zorana. Službena potvrda o promjeni trenera trebala bi stići u petak kada je sjednica Upravnog odbora kluba. Kao novi trener 'lokosa' najglasnije se spominje Sreten Ćuk, bivši član stručnog stožera Dinama te trener Gorice i Radnika iz Sesveta. Dinamo je jesenski prvak s 43 boda, ispred Rijeke i Hajduka sa po 38 bodova, dok je Lokomotiva četvrta sa 33 boda.

Prvenstvo se nastavlja 8. veljače sljedeće godine.

ZAGREB - Najbolji strijelac Prve HNL u jesenskom dijelu sezone je napadač Rijeke Leon Benko sa 15 postignutih pogodaka. Na drugom mjestu ljestvice strijelaca je njegov suigrač Andrej Kramarić sa 10 golova, a zatim slijede tri igrača Dinama - El Arabi Hilal Soudani s devet, Duje Čop s osam, te Junior Fernandes sa sedam golova.

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) suspendirala je veznjaka Arsenala Jacka Wilsherea na dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja na utakmici protiv Manchester Cityja. Wilshere je kažnjen jer je tijekom utakmice navijačima Cityja pokazao srednji prst. Njegov potez nije primjetio sudac, no zabilježile su tv kamere. Zbog suspenzije Wilshere će propustiti dva gradska derbija - 23. svibnja protiv Chelsea, te tri dana kasnije protiv West Ham Uniteda.

SOFIJA - Bugarska policija privela je više od 40 navijača nakon velikih nereda poslije utakmice osmine finala nacionalnog kupa između sofijskih klubova Levskog i CSKA. Tijekom dana je zabilježeno nekoliko manjih okršaja navijača, a najveća gužva dogodila se nakon utakmice. Policija je kod navijača pronašla drogu, noževe i dimne bombe. Utakmica je završila 0-0, a Levski je prošao dalje nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Levski i CSKA su dva najpopularnija bugarska kluba, a između njih vlada veliko suparništvo.

MUNCHEN - Premda u Bayernu dijeli svlačionicu s Franckom Riberyjem, nizozemski nogometaš Arjen Robben je izjavio kako Cristiano Ronaldo zaslužuje 'Zlatnu loptu' više od njegovog suigrača. "Ronaldo zaslužuje Zlatnu loptu. Da se ja pita dao bi mu nagradu," kazao je Robben u razgovoru za nizozemske medije. Kada je kasnije shvatio da bi njegove riječi mogle povrijediti Riberyja, Nizozemac je optužio novinare da su krivo prenijeli njegove riječi. "Mislio sam kada bi se gledalo samo na broj postignutih golova tada bi Ronaldo bio u prednosti," pokušao se pravdati nizozemski reprezentativac. Ronaldo, Ribery i Leo Messi finalisti su izbora za Zlatnu loptu, a ova prestižna nagrada bit će dodijeljena 13. siječnja u Zurichu.

BARCELONA - Jedan od najboljih veznih igrača na svijetu Španjolac Andres Iniesta (29) produžio je ugovor s Barcelonom do 2018. godine. Njegov dosadašnji ugovor isticao je 2015. godine, a novi, financijski izdašniji, službeno će potpisati u ponedjeljak, 23. prosinca.

"Iznimno smo sretni jer smo uspjeli zadržati jednog od naših ključnih igrača. Mislim da je ovo sjajan Božićni poklon za naše navijače," kazao je predsjednik katalonskog kluba Sandro Rosell. Španjolski reprezentativac je ponikao u čuvenoj Barcinoj 'La Masiji' a do sada je za katalonski klub odigrao 479 utakmica i postigao 48 golova. U dresu katalonskog velikana osvojio je 21 trofej od čega tri u Ligi prvaka, a šest u Primeri.

ZAGREB - U polufinalu Hrvatskoga vaterpolskog kupa u subotu će na bazenu Mladosti na Savi u 16,15 sati prvu utakmicu igrati riječko Primorje EB i splitski Jadran, a u 18 sati Jug CO i Mladost. "Sve osim finalnog ogleda Primorja i Juga bila bi prvorazredna sportska senzacija i zato trebamo realno reći da je Jug favorit. Međutim, mi smo se u posljednje vrijeme digli i ekipno i individualno i subotnja utakmica će pokazati koliko smo se uspjeli približiti Jugu CO, koji s Primorjem pripada svjetskome vrhu", izjavio je danas na konferenciji za novinare trener Mladosti Vjekoslav Kobešćak. Po njegovu mišljenju, po imenima igrača Primorje je papirnati favorit u finalu, ali to ništa ne znači jer Jug ima igru i momčad kojoj su nositelji Dobud, Janović, Bošković, Bušlje i vratar Bijač, kojima odlično asistiraju mlađi igrači poput Macana, Benića, Šutala i Viskovića. Pouzdani napadač Mladosti Marko Martinić nije želi prognozirati pobjednika ovogodišnjega Kupa niti je želio komentirati izjavu Nikše Dobuda da Jug nije favorit u susretu s Mladosti ako je suditi po broju reprezentativaca. "To se Nikša sigurno šalio. Za nas je najvažnije da smo svi zdravi i - osim rekonvalescenta Pavića - svi ostali igrači će biti na raspolaganju treneru Kobešćaku", rekao je Martinić. Finalna utakmica igrat će se u nedelju, 22. prosinca u 18,45 sati.

ZAGREB - Hrvatski skijaš s invaliditetom Dino Sokolović nastavlja nizati odlične rezultate uoči skorašnji Zimskih paraolimpijskih igara u Sočiju. Sokolović je danas u austrijskom Kühtaiju u slalomu Europskog kupa stigao do prve ovogodišnje pobjede. Član Monoski kluba Zagreb je slavio ispred Austrijanca Philippa Bonadimanna, a treće mjesto zauzeo je Francuz Jean Yves le Meur. U Kühtaiju se nadmetalo 108 skijaša i skijašica iz 18 zemalja u sve tri kategorije invaliditeta (stojeći, sjedećih, te slijepi i slabovidni). Zimske paraolimpijsjke igre u Sočiju na rasporedu su od 7. do 16. ožujka 2014.

ZAGREB - Hrvatska nogometna reprezentacija zaključit će 2013. godinu na 16. mjestu ljestvice Međunarodne nogometne federacije (FIFA) što je najgori plasman 'vatrenih' na koncu neke godine od prosinca 2005. kada smo bili 20. na svijetu. Hrvatska se na 16. mjestu nalazila i prošli mjesec što je bio napredak u odnosu na 18. poziciju iz listopada. Najbolji plasman na koncu godine hrvatska vrsta je imala u prosincu 1998. kada je bila četvrta na svijetu, a već mjesec dana kasnije popela se za još jednu stepenicu što je naš najbolji plasman na ljestvici Fife.

Na vrhu se i dalje nalazi Španjolska ispred Njemačke, Argentine, Kolumbije i Portugala. Od hrvatskih suparnika sa skorašnjeg World Cupa najbolje rangiran je Brazil na 10. mjestu, Meksiko je na 21. poziciji, a Kamerun je na 50. mjestu. Novu ljestvicu Fifa će objaviti 16. siječnja 2014. godine.

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poslalo je danas priopćenje kojim reagira na jučerašnju izjavu predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše koji je na Skupštini HOO-a izjavio kako će se u 2014. godini za sport izdvojiti 10 posto manje novaca nego u 2013. godini "što u brojkama iznosi 113 milijuna kuna za 2014. godinu". "Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u Državnome proračunu za 2014. godinu osiguralo je 185.974.898 kn, što je 15 posto više nego u 2013. godini. U ovom iznosu su i prihodi od igara na sreću, a iskustva proteklih godina upućuju na to kako su ti prihodi u pravilu veći od planiranih pa se može očekivati da će u 2014. godini biti još više novca za sport. Žalosno je da gospodin Mateša kada govori o izdvajanjima iz državnoga proračuna RH za sport stavlja znak jednakosti između ukupnih izdvajanja za sport i izdvajanja koja se za javne potrebe izdvajaju preko Hrvatskog olimpijskog odbora. Željeli bismo naglasiti kako financiranje sporta nije samo financiranje Hrvatskog olimpijskog odbora, već je prioritet ovog ministarstva skrb o cjelokupnom i održivom sustavu. Slijedom navedenog, MZOS je osigurao financiranje: paraolimpizma, sporta gluhih sportaša, akademskog i školskog sporta te potiče amaterski sport, sportsku rekreaciju i međunarodnu sportsku suradnju. Primjetno je da je financiranje sporta na lokalnoj razini u opadanju, što dokazuje studija Instituta za javne financije "Financiranje sporta u Republici Hrvatskoj s usporednim prikazom financiranja u Europskoj uniji" te najnovije statistike. Važno je naglasiti kako veliko opterećenje u cjelokupnom proračunu sustava sporta predstavljaju izdvajanja za gradske sportske dvorane u Zagrebu, Splitu i Varaždinu. Pogrešni potezi ranijih politika, čije posljedice još uvijek osjećamo, a kojima na žalost i dan danas svjedočimo, najvidljiviji su na primjeru rizičnog financiranja upitnog projekta Sportske televizije. Unatoč teškim ekonomskim prilikama Ministarstvo će i dalje činiti sve da očuva održivim sustav sporta i osigura najbolje moguće uvjete za sportaše", stoji u priopčenju MZOS.

ZAGREB - U poluzavršnici Hrvatskog nogometnog kupa igrat će Slaven Belupo i Dinamo, dok će drugi polufinalni par činiti Istra 1961 i pobjednik četvrtfinalnog ogleda između Rijeke i Osijeka. To je odlučeno na današnjem ždrijebanju u Zagrebu održanom pod ravnanjem predsjednika Povjerenstva za natjecanje Nevena Kolića. Prema već ustaljenoj praksi, u ždrijebu su izravno sudjelovali predstavnici klubova sudionika polufinala pa je tako predstavnik Rijeke Srećko Juričić izvukao kuglicu s imenom Slaven Belupa kao domaćinom prve utakmice u prvom paru. Predstavnik Slaven Belupa Robert Kerovec na nagovor ostalih sudionika ždrijeba preuzeo je odgovornost te odredio svom klubu suparnika u polufinalu: izvukao je Dinamo. Predstavnik Istre 1961 Đino Radolović potom je izvukao kuglicu s natpisom Rijeka/Osijek i time odredio domaćina prve utakmice drugog para polufinala. Tako će se 12. ožujka 2014. godine u prvim utakmicama sastati u Koprivnici Slaven Belupo i Dinamo te pobjednik iz četvrtfinalnog ogleda Rijeka-Osijek protiv Istre 1961, a uzvrati su na rasporedu za 14 dana. Jedina je nepoznanica protivnik Istre 1961, a njega ćemo doznati nakon četvrtfinalnih utakmica između Rijeke i Osijeka od kojih se prva igra 4. veljače u Rijeci, a uzvrat 12. veljače u Osijeku. Prva utakmica finala Hrvatskog kupa igrat ćer se 7., a uzvrat 21. svibnja 2014.

ZAGREB - Jasmin Repeša će ostati izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije do kraja Svjetskog prvenstva 2014. godine koje se održava u Španjolskoj, odlučio je Hrvatski košarkaški savez na danas održanoj sjednici. Hrvatski košarkaškis avez je također odlučio da se Darko Kotoranin imenuje povjerenikom za natjecanje klubova A-1 muške lige, Kvalifikacijske lige i odlučnih utakmica za popunu A-1 muške lige i drugog dijela natjecanja kupa "Krešimir Ćosić" do kraja natjecateljske sezone 2013/14.

(Hina) xdl ydl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙