FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 20. prosinca

Autor: rbel
ZAGREB, 19. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 20. prosinca:

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sa suradnicima će na konferenciji za novinare izvijestiti o dosadašnjim rezultatima i aktivnostima Ministarstva (10,00 sati, Ministarstvo, Račkoga 6).

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo i investicije (Hamag - Invest) predstavit će na konferenciji za novinare rezultate svog projekta mikro kreditiranja, a izvijestit će i o završenim pregovorima s Europskim investicijskim fondom (EIF) o kontra jamstvima za investicije poduzetnika početnika (11,00 sati, Hamag - Invest, Prilaz Gjure Deželića 7).

ZAGREB - Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Ante Pezo održat će konferenciju za novinare o akreditaciji Agencije. Ministar Jakovina potpisat će odluku kojom daje punu akreditaciju Agenciji temeljem pozitivnog revizorskog izvješća. Ova akreditacija Agencije za plaćanja uvjet je za korištenje Europskog poljoprivrednog jamstvenog fonda u okviru kojeg je hrvatskim poljoprivrednicima na raspolaganju 2,8 milijardi kuna godišnje za izravna plaćanja (12,00 sati, Agencija, Vukovarska 269).

VRGORAC - Hrvatske autoceste (HAC) pustit će u promet 16,1 kilometar dugu dionicu Vrgorac - čvor Ploče - Karamatići na autocesti A1 Zagreb - Split - Dubrovnik te 7,5 kilometara dugu dionicu između granice s Bosnom i Hercegovinom i čvora Metković. Ukupna investicijska vrijednost radova na tim dvjema dionicama je 1,7 milijardi kuna bez PDV-a. Kako je najavljeno, puštanju u promet prisustvovat će ministar pomorstva, prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić (otvaranje u 12,00 sati na naplatnoj postaji Karamatići, okupljanje novinara u 10,00 sati na naplatnoj postaji Vrgovac).

ZAGREB - Događaji koji su obilježili 2013. godinu u sektoru prometa su potpisivanje ugovora o koncesiji za Zračnu luku Zagreb, započeti procesi monetizacije autocesta, privatizacije Croatia Airlinesa i HŽ-a Cargo te rasprave o pelješkom mostu.

ZAGREB - IT sektor u Hrvatskoj je ove godine poslovao u skladu s očekivanjima koja su dijelom uvažavala i otežavajuće okolnosti za cijelo gospodarstvo, pa i za IT za koji je ipak najvažnije da i u Hrvatskoj postoje naznake usvajanja tehnoloških trendova poput suočavanja s 'big datom', uvažavanja sve većeg utjecaja i korištenja društvenih mreža, mobilnih tehnologija i rješenja te 'clouda' od čega sektor i u idućoj godini ima najveća očekivanja.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xrub ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙