FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 19. prosinca

Autor: nbrc
ZAGREB, 19. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 19. prosinca.

ZAGREB - Turistička 2013. godina i aktualno stanje na tržištima - glavne su teme o kojima će raspravljati Sabor Hrvatske turističke zajednice (HTZ). Također, bit će riječi i o prijedlogu programa rada HTZ-a za 2014. godinu (10,00 sati, Hotel Esplanade, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Na sjednici Udruženja društava za upravljanje investicijskim fondovima HGK bit će dodijeljene godišnje nagrade 'Top of the Funds' za najbolje otvorene investicijske fondove s javnom ponudom te najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2012. godini (10,00 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Promjene vezane uz ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU), donošenje zakona o poljoprivrednom zemljištu, objava prvih poziva za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, prihvaćanje novog reformskog paketa za Zajedničku poljoprivrednu politiku (ZPP), koji će se po prvi put odnositi i na Hrvatsku kao punopravnu članicu EU, glavna su obilježja sektora poljoprivrede u 2013. godini. Iza nas je teška godina, jer smo kroz cijelu godinu naporno radili na usuglašavanju sve legislative kako bi se kao nova zemlja članica EU uklopili u Zajedničku poljoprivrednu politiku", izjavio je za Hinu ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. "Nakon usvajanja ZPP ovoga tjedna, siguran sam da za hrvatsku poljoprivredu od idućih godina dolaze bolje godine, a posebno se to odnosi na izdašna sredstva koja ćemo moći koristiti iz Fonda za ruralni razvoj", istaknuo je ministar.

ZAGREB - Tijekom 2013. godine građevinski sektor u Hrvatskoj nastavio je negativne trendove iz prošlih godina, o čemu govore sve građevinske statistike te sumorne ocjene i prognoze građevinara. Pad građevinskih aktivnosti u Hrvatskoj započet je još tijekom 2008. godine, od kada je u hrvatskom građevinarstvu izgubljeno 35 tisuća radnih mjesta, kaže predsjednik Udruge graditeljstva Hrvatske udruge poslodavaca Zdenko Karakaš. On upozorava da je stanje u građevinarstvu krajnje zabrinjavajuće te da građevinari ne znaju ni ne vide kad bi moglo biti bolje.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙