FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 6. prosinca

Autor: nbrc
ZAGREB, 6. prosinca 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 6. prosinca.

ZAGREB - U povodu potpisivanja Memoranduma o suglasnosti u području energetske tehnologije između hrvatskog Ministarstva gospodarstva i katarskog Ministarstva energetike i industrije, predsjednik Republike Ivo Josipović primit će ministra energetike i industrije Države Katar Mohammeda Bin Saleh Al-Sada. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije (10,00 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - "Financijska očekivanja u 2014. godini" - tema je okruglog stola kojega organizira magazin Banka. Na skupu će govoriti predstavnici Hrvatske narodne banke i glavni ekonomisti nekoliko poslovnih banaka, a neke od tema su fiskalna konsolidacija i ekonomski rast, investicije i strukturne reforme, osobna potrošnja i povjerenje te tržište rada i oporavak (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Ministar turizma Darko Lorencin očekuje da će prvi pozivni natječaj za privatizaciju turističkog kompleksa Kupari kod Dubrovnika biti objavljen tijekom prosinca, nakon čega bi se u prvom kvartalu iduće godine objavio i natječaj za obvezujuće ponude za taj kompleks. Napominjući za Hinu da je u tijeku formiranje zemljišnih knjiga vezanih za taj kompleks, ministar ističe da se to mora dovršiti do objave natječaja za obvezujuće ponude. Osim toga, ministar slijedom prijedloga plana normativnih aktivnosti Ministarstva za iduću godinu do kraja prvog tromjesečja najavljuje izmjene i dopune zakona o turističkim zajednicama, što objašnjava potrebom prilagodbe sustava turističkih zajednica novoj strategiji, ali i ciljevima racionalizacije i veće učinkovitosti tog sustava.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01/4808 680

fax: 01/4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙