FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: gubitnici u većini

Autor: zpop
ZAGREB, 18. prosinca 2013. (Hina) - U utorak su među investicijskim fondovima gubitnici bili u većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 42 ili 54,55 posto bilježilo je gubitke, dok ih je 30 ili 38,96 posto billježilo dobitke. Pritom su vrijednosti čak 5 fondova ostale nepromijenjene.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj su puta gubitnici bili u velikoj većini. Naime, 23 su fonda izgubila, dok ih je 9 dobilo na vrijednosti. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,04 posto FIMA Equity fonda 2,25 posto Ilirika Jugoistočna Europa fonda. S druge su se pak strane dobici kretali u rasponu od 0,04 posto HPB Dionički fonda do 0,36 posto Capital Two fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova prevladavali su gbitnici. Naime, 10 je fondova bilježilo gubitke, dok su dobitnici bili tek PBZ Global fond (0,02 posto) i ZB global fond (0,2 posto). Ostali su se kretali u rasponu gubitaka od 0,05 posto Allianz Portfolio fonda do 1,04 posto NETA EM Balanced fonda.

I kod obvezničkih investicijskih fondova bilo je nešto više gubitnika. Naime, 5 je fondova izgubilo na vrijednosti, dok su dobitnici bili Erste Bond fond (0,008 posto), Raiffeisen Bonds fond (0,03 posto) i HI-conservative fond (0,27 posto), dok je vrijednost Erste Adriatic Bond fonda ostala nepromijenjena. Gubici su se pak kretali u rasponu od 0,06 posto ZB bond fonda do 0,24 posto PBZ Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi, već tradicionalno, većinom su bili s manjim dobicima no i ovaj je puta bilo gubitnika. Naime, gubitke su zabilježili OTP novčani fond (0,01 posto) i OTP euro novčani fond (0,02 posto, dok su vrijednosti Erste Euro-Money fonda, Erste Money fonda, Raiffeisen Cash fonda i Raiffeisen euroCash fonda ostale nepromijenjen. Ostali su pak bilježili dobitke u rasponu od 0,0019 posto PBZ Dollar fonda do 0,0074 posto NETA Multicash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙