FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: nešto više gubitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 20. studenog 2013. (Hina) - U utorak su među investicijskim fondovima gubitnici bili u laganoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 39 ili 50,65 posto bilježilo je gubitke, dok ih je 35 ili 45,45 posto billježilo dobitke. Pritom su vrijednosti 3 fonda ostale nepromijenjene.

Među dioničkim investicijskim fondovima prevladavali su gubitnici. Naime, čak 25 je fondova izgubilo, dok ih je tek 7 dobilo na vrijednosti Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,0001 posto Raiffeisen Central Europe fonda do 1,01 Ilirika Azijski tigar fonda. S druge su pak strane dobici bili u rasponu od 0,05 posto FIMA Equity fonda do 0,5 posto HPB Dionički fonda.

I kod mješovitih investicijskih fondova bilo je više gubitnika. Naime, 8 je fondova bilježilo gubitke a 4 dobitke. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,03 posto Raiffeisen Balanced fonda do 0,95 posto NETA EM Balanced fonda. S druge su pak strane dobici bili u rasponu od 0,03 posto KD Balanced fonda do 0,52 posto HPB Global fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima vladala je proporcionalna podijeljenost. Naime, 4 su fonda dobila te ih je isto toliko i izgubilo na vrijednosti. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,009 posto Erste Adriatic Bond fonda do 0,02 posto HPB Obveznički fonda. S druge su se strane gubici kretali u rasponu od 0,02 posto Raiffeisen Bonds fonda do 0,13 posto ZB bond fonda.

Novčani investicijski fondovi, već tradicionalno, većinom su bili s manjim dobicima a ovaj ih je puta većina i bilježila. Naime, tek su vrijednost Erste Euro-Money fonda, Erste Money fonda i Raiffeisen Cash fonda ostale nepromijenjene. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,001 posto Agram Euro Cash fonda do 0,01 posto Locusta Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙