FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: nešto više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 22. studenog 2013. (Hina) - I u četvrtak su među investicijskim fondovima dobitnici bili u laganoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 42 ili 54,55 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 31 ili 40,26 posto billježilo gubitke. Pritom su vrijednosti 4 fonda ostale nepromijenjene.

Među dioničkim investicijskim fondovima gotovo pa je vladala proporcionalna podijeljenost. Naime, 16 je fondova dobilo a 15 izgubilo na vrijednosti, dok je vrijednost ZB aktiv fonda ostala nepromijenjena. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,004 posto Allianz Equity fonda do 1,62 NETA US Algorithm fonda. S druge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,0001 posto Erste Adriatic Equity fonda do 0,98 posto Ilirika BRIC fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova bilo je nešto više dobitnika. Naime, 7 je fondova bilježilo dobitke a 5 gubitke. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,08 posto Allianz Portfolio fonda do 0,32 posto ICF Balanced fonda. S druge su pak strane gubici bili u rasponu od 0,01 posto Agram Trust fonda do 0,57 posto NETA EM Balanced fonda.

Među obvezničkim investicijskim fondovima prevladavali su gubitnici. Naime, 6 je fondova izgubilo na vrijednosti, dok su dobitnici bili tek HPB Obveznički fond (0,004 posto) i Capital One fond (0,03 posto). Gubici su se pak kretali u rasponu od 0,0891 posto Erste Bond fonda do 0,108 posto Erste Adriatic Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi, već tradicionalno, većinom su bili s manjim dobicima no, i ovaj je puta bilo gubitnika. Naime, gubitak od 0,02 posto zabilježio je Agram Euro Cash fond, dok su vrijednosti Erste Money fonda, Raiffeisen Cash fond i Raiffeisen euroCash fonda ostale nepromijenjene. Dobici su se pak kretali u rasponu od 0,0001 posto Erste Euro-Money fonda do 0,01 posto Locusta Cash fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙