FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Investicijski fondovi: tek nešt više dobitnika

Autor: zpop
ZAGREB, 11. prosinca 2013. (Hina) - U ponedjeljak su među investicijskim fondovima dobitnici bili tek u laganoj većini. Naime, po podacima iCapital-a, njih 40 ili 51,95 posto bilježilo je dobitke, dok ih je 36 ili 46,75 posto billježilo gubitke. Pritom je vrijednost jednoga fonda ostala nepromijenjena.

Među dioničkim investicijskim fondovima ovaj su puta prevladavali gubitnici. Naime, 22 su fonda izgubila, dok ih je 10 dobilo na vrijednosti. Tako su se gubici kretali u rasponu od 0,008 posto HPB Dionički fonda do 1,14 posto NETA US Algorithm fonda. S druge su pak strane dobici bili u rasponu od 0,0001 posto Raiffeisen Prestige Equity fonda do 0,48 posto PBZ Equity fonda.

Kod mješovitih investicijskih fondova vladala je proporcionalna podijeljenost na dobitnike i gubitnike. Naime, 6 je fondova bilježilo dobitke te isto toliko i gubitke. Tako su se dobici kretali u rasponu od 0,04 posto ZB global fonda do 0,95 posto Agram Trust fonda. S druge su se pak strane gubici kretali u rasponu od 0,008 posto HPB Global fonda do 0,417 posto NETA EM Balanced fonda.

Kod obvezničkih investicijskih fondova dobitnici su bili u većini. Naime, 6 je fondova dobilo na vrijednost, dok su gubitnici bili HPB Obveznički fond (0,01 posto) te ZB bond fond (0,03 posto). Ostali su se kretali u rasponu dobitaka od 0,04 posto Raiffeisen Bonds fonda do 0,19 posto Erste Bond fonda.

Novčani investicijski fondovi, već tradicionalno, većinom su bili s manjim dobicima no i ovaj je puta bilo gubitnika. Naime, gubik od 0,0001 posto zabilježio je Erste Euro-Money fond, dok je vrijednost Raiffeisen Cash fonda ostala nepromijenjena. Svi ostali bilježili su dobitke u rasponu od 0,0001 posto Erste Money fonda do 0,01 posto OTP novčani fond fonda.

(Hina)xzpop yzpop

An unhandled error has occurred. Reload 🗙