FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAKOM odabrao nove ideje za razvoj aplikacija

Autor: dsta
ZAGREB, 18. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) odabrala je 19 idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga za poticanje i ujednačavanje razvoja širokopojasnosti na područjima od posebne državne skrbi, brdsko-planinskim područjima i otocima.

Na javni poziv za dostavu idejnih rješenja softverskih aplikacija i usluga odazvali su se građani i tvrtke s ukupno 54 ideje. Njih 19 će se realizirati putem javnih natječaja, nakon što se izradi tehnička dokumentacija, izvijestili su iz HAKOM-a.

Izabrane ideje morale su, između ostalog, zadovoljiti kriterij pomaganja razvoja gospodarstva i kakvoće života u Republici Hrvatskoj, odnosno razvoja obrazovanja, zdravstva, poljoprivrede, sigurnosti građana te e-Uprava usluga.

Najviše ideja izabrano je iz područja sigurnosti i zdravstva, a zastupljena su i ostala područja. Tvrtke i građani, čije su ideje izabrane, a ujedno nisu i ciljani korisnik, prema uvjetima javnog poziva bit će nagrađene s pet tisuća kuna.

Odabrane ideje će se realizirati javnim nadmetanjima čim se stvore uvjeti za pokretanje natječaja, odnosno kada se izradi potrebna natječajna i tehnička dokumentacija za pojedinu aplikaciju. Javna nadmetanja će početi u siječnju iduće godine.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙