FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAKOM planira smanjenje naknada operatorima

Autor: dsta
ZAGREB, 13. prosinca 2013. (Hina) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) na javnu je raspravu uputila novi pravilnik o plaćanju naknada za obavljanje poslova u 2014. u kojoj se planira dodatno rasterećenje gospodarstva na tržištima elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, izvijestili su danas iz HAKOM-a.

Pravilnik o plaćanju naknada za obavljanje poslova Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije na javnoj je raspravi do 30. prosinca.

Tim se pravilnikom određuje visina i način plaćanja naknada za obavljanje poslova HAKOM-a, među kojima je za istaknuti zaštitu korisnika i regulaciju tržišta te upravljanje ograničenim nacionalnim dobrima - radiofrekvencijskim spektrom te brojevnim i adresnim prostorom.

Prijedlog pravilnika propisuje značajno niže iznose naknada od sadašnjih, navode iz HAKOM-a.

Najznačajnija smanjenja su u dijelu naknada za upravljanje radiofrekvencijskim spektrom, gdje se naknada za frekvencije dodijeljene operatorima mreža pokretnih komunikacija smanjuje preko 30 posto, te u naknadama za druge poslove HAKOM-a, poput regulacije, nadzora tržišta ili zaštite korisnika, koje se predlažu smanjiti 20 posto.

Novina u pravilniku je i da svi operatori s godišnjim prihodima ispod milijun kuna neće HAKOM-u morati plaćati naknadu.

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙