FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 4. prosinca

Autor: mkov
ZAGREB, 3. prosinca 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja, Hrvatska, za srijedu 4. prosinca:

ZAGREB - U nastavku 10. sjednice Hrvatskoga sabora zastupnici će glasovati o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, izmijeni ovogodišnjeg proračuna te o podnesenim amandmanima. Proračunski rashodi u 2014. godini planirani su u visini 130,5 milijardi kuna, a prihodi 113,1 milijardi kuna, što znači da će proračunski deficit biti veći od 17 milijardi kuna. To je povećanje od najmanje milijardu kuna u odnosu na ovu godinu, što će biti deficit od pet posto BDP-a, rekao je premijer Zoran Milanović kad je Saboru prošlog tjedna predstavljao proračun (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatskih laburista - stranke rada o "Paketu antiradničkih zakona: Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju i Zakonu o privremenim poslovima". Govorit će Dragutin Lesar, Nansi Tireli, Mladen Novak, Zlatko Tušak i Branko Vukšić govorit će (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića).

ZAGREB - Bivša premijerka Jadranka Kosor trebala bi svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Kosor se na istom suđenju pojavila i sredinom studenoga, kada je Sanader zatražio da se ročište odgodi navodeći da zbog zdravstvenih tegoba nije sposoban pratiti raspravu. Jadranka Kosor je kao potpredsjednica vlade potpisala dokument o kupnji sporne zgrade u Planinskoj, nakon čega je Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić, po vlastitom priznanju, bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare Inicijativnoga odbora Hrvatske udruge bolničkih liječnika (HUBOL). Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati potpisivanja peticije za opoziv odluke o razrješenju prof. dr. sc. Morović - Vergles i prof. dr. sc. Patrlja te za razrješenje dr. sc. Korolije - Marinića (12 sati, Novinarski dom - Klub, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Na konferencija Ženska platforma + 2 sudjeluju predstavnici organizacija civilnoga društva, stručnjaci koji se bave temama vezanim uz rodnu ravnopravnost te predstavnici ministarstava. Organizator konferencijom želi poslati poruku Vladi i građanima kako treba stati u jasnu obranu ženskih prava te u aktivnu provedbu politika kojima je cilj ostvarenje ljudskih prava žena i rodne ravnopravnosti (13 sati, Hotel Panorama).

ZAGREB - Tiskovna konferencija Sindikata javnih i državnih službi o smanjenju plaća u javnom sektoru (12 sati, sjedište Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod, Petrinjska 59 a/I).

KARLOVAC - Znanstveno stručna tribina „Ratna bolnica Topusko“ u nazočnosti ministra zdravlja Rajka Ostojića, generala Mladena Markača i desetak liječnika održat će se u organizaciji Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba (17 sati, Velika vijećnica grada Karlovca, Banjavčićeva ulica 9). Skup, kojem je pokrovitelj Grad Karlovac, počinje projekcijom dokumentarnog filma iz Domovinskog rata i uvodnim predavanjima ministra zdravlja Rajka Ostojića, generala Mladena Markača i gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, nakon čega slijede stručna predavanja. Ratna bolnica Topusko bila je prva osnovana na terenu, model za ostale i njome je počelo osnivanje ratnog saniteta. Namjera je organizatora da tribina i prikupljeni materijali budu osnova za izdavanje monografije „Ratna bolnica Topusko“.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Tomislav Rubić

telefon: 01/48 08 600

telefaks: 01/48 08 822

e-mail hina@hina.hr

(Hina) xmkov yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙