FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 4. prosinca

Autor: uand
ZAGREB, 4. prosinca 2013. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 4. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - U nastavku 10. sjednice Hrvatskoga sabora zastupnici će glasovati o prijedlogu državnog proračuna za iduću godinu, izmijeni ovogodišnjeg proračuna te o podnesenim amandmanima. Proračunski rashodi u 2014. godini planirani su u visini 130,5 milijardi kuna, a prihodi 113,1 milijardi kuna, što znači da će proračunski deficit biti veći od 17 milijardi kuna. To je povećanje od najmanje milijardu kuna u odnosu na ovu godinu, što će biti deficit od pet posto BDP-a, rekao je premijer Zoran Milanović kad je Saboru prošlog tjedna predstavljao proračun (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU Branko Grčić i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak obići će novoizgrađenu lakirnicu i druge pogone tvrtke AD Plastik. Ta je tvrtka najveći hrvatski proizvođač plastičnih dijelova za automobilsku industriju u čijoj strukturi prihoda izvoz čini više od 95 posto (obilazak počinje u 14 sati, izjave u 15 sati, Jankomir 5).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatskih laburista - stranke rada o "Paketu antiradničkih zakona: Zakonu o radu, Zakonu o mirovinskom osiguranju i Zakonu o privremenim poslovima". Govorit će Dragutin Lesar, Nansi Tireli, Mladen Novak, Zlatko Tušak i Branko Vukšić (11 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića).

ZAGREB - Bivša premijerka Jadranka Kosor trebala bi svjedočiti na suđenju svom prethodniku na čelu vlade i HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Planinska. Kosor se na istom suđenju pojavila i sredinom studenoga, kada je Sanader zatražio da se ročište odgodi navodeći da zbog zdravstvenih tegoba nije sposoban pratiti raspravu. Jadranka Kosor je kao potpredsjednica vlade potpisala dokument o kupnji sporne zgrade u Planinskoj, nakon čega je Sanaderov suoptuženik Stjepan Fiolić, po vlastitom priznanju, bivšem premijeru predao više od 17 milijuna kuna provizije (9,30 sati, Županijski sud, Zrinjevac 5).

KARLOVAC - Znanstveno stručna tribina "Ratna bolnica Topusko" u nazočnosti ministra zdravlja Rajka Ostojića, generala Mladena Markača i desetak liječnika održat će se u organizaciji Zajednice udruga HVIDR-a Grada Zagreba (17 sati, Velika vijećnica grada Karlovca, Banjavčićeva ulica 9). Skup, kojem je pokrovitelj Grad Karlovac, počinje projekcijom dokumentarnog filma iz Domovinskog rata i uvodnim predavanjima ministra zdravlja Rajka Ostojića, generala Mladena Markača i gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, nakon čega slijede stručna predavanja. Ratna bolnica Topusko bila je prva osnovana na terenu, model za ostale i njome je počelo osnivanje ratnog saniteta. Namjera je organizatora da tribina i prikupljeni materijali budu osnova za izdavanje monografije „Ratna bolnica Topusko“.

ZAPREŠIĆ - Uzvratni susret četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Inter - Slaven Belupo (16 sati, stadion u Zaprešiću).

ZAGREB - Uzvratni susret četvrtfinala hrvatskog nogometnog Kupa Dinamo - Hajduk (18 sati, stadion Maksimir).

RIJEKA - Susret 2. kola A skupine vaterpolske Eurolige Primorje EB - Jug CO (19 sati, plivalište Kantrida).

RIJEKA - Susret 16. kola prve HNL Rijeka - Hrvatski dragovoljac (20 sati, stadion Kantrida).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Uroš Andrić

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xua ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙